avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie protest
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie protest

Buna seara!

Daca vreau sa protestez singur fata de calitatea sau inexistenta drumurilor din oras am nevoie de aprobare de la primarie?As vrea sa fac asta in piata de langa primarie.As vrea sa folosesc si o portavoce.
p.s m-am uitat si pe legea 60/1991 dar nu sunt convins ca voi fi acoperit din punct de vedere legal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smenboom , utilizator 10:42, 18 Aprilie 2016
Sunt situatii si situatii
Poate avea loc protest spontan cand nu este necesara autorizatie sau protest la care participa un numar de cetateni,cu un obiectiv bine definit
In calitate de cetateni nemultumiti de deciziile si masurile pe care le iau conducatorii sau autoritatile locale ,aveti la dispozitie o metoda de a va face auzite opiniile,respectiv organizarea de marsuri de protest, prin care incercati sa va faceti cunoscute nemultumirile.
Este o diferenta semnificativa intre protest spontan al unui cetatean si organizarea unui mars de protest cu participarea mai multor cetateni,care sa parcurga anumite trasee ,etc
Din principiu, inainte de organizarea unui protest este nevoie sa informati autoritatile locale, mai ales daca se desfasoara intr-un spatiu public si ar duce la eventuala perturbare a activitatilor care se desfasoara in zona,sau in institutie
Adunarile publice =mitinguri, demonstratii, manifestatii, competitii sportive, procesiuni si altele asemenea -, ce urmeaza sa se desfasoare in piete, pe caile publice ori in alte locuri in aer liber, se pot organiza numai dupa declararea prealabila prevazuta de prezenta lege, respectiv cu cel putin 3 zile inainte de data desfasurarii.
Multumesc pentru raspuns. Astept si alte opinii strict pe speta mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care vreau sa organizez un protest pasnic, de ce ... Stefania_aa Stefania_aa In cazul in care vreau sa organizez un protest pasnic, de ce acte am nevoie? (vezi toată discuția)
Politistii cu s.r.l. Madalin.1 Madalin.1 Intrebarile sunt ; daca un politist, are voie sa isi deschida in paralel cu jobul si un s.r.l , acestea nefiind in niciun fel in conflict de interese direct ... (vezi toată discuția)
Pot politistii locali sa dirijeze traficul rutier? Ioio13 Ioio13 Pot politistii locali sa dirijeze traficul rutier sau doar sa fluidizeze acest trafic? (vezi toată discuția)