avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... implicatii judecata cedo?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

implicatii judecata cedo?

credeti ca datorita anchetei inceputa impotriva sotiei judecatorului roman la cedo, procurorii vor putea face presiuni pe langa acesta pentru a fi mai partinitor cu interesele statului in detrimentul celor care au actiuni in desfasurare?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 22:11, 25 Ianuarie 2012
parchetul a facut perchezitie la o persoana cu imunitate diplomatica, fara a cere avizul CEDO
A decis asta vreo instanta? Pana atunci, nu putem spune ca Parchetul a gresit.

Cum spuneam mai sus, Conventia de la Viena vorbeste de resedinta trimisului diplomatic, nu de locuinta sa din tara de origine. Pot exista cu siguranta si alte interpretari, dar pana nu vedem o hotarare judecatoreasca, ma cam indoiesc.
asa este, dar cred ca presedintele cedo stie mai bine care sunt limitele acestei imunitati, si nu cred ca o scrisoare a acestuia ar fi trimisa in necunostinta de cauza. Vom avea o hotarare, dar aceasta nu avem nici ogarantie ca va fi corecta, fiindca altfel nu ar mai castiga atati oameni la CEDO. Eu nu tin apararea nimanui, insa nu sunt deacord cu aceste abuzuri ale procurorilor. Daca se va ajunge la concluzia ca dna nu a gresit, atunci le voi cere scuze, ha,ha,ha, am glumit.
Am citit si eu scrisoarea lui J.P. Costa. Printre randurile scrisorii o sa gasiti ca interpretarea normala a Conventiei de la Viena este cea care se refera strict la resedinta personala din misiune (adica nu cea din propria tara) doar ca presedintele CEDO sustine tot acolo ca potrivit cu scopul CEDO interpretarea ar putea fi largita.

Dar de exemplu, Franta a precizat explicit ca de drepturile respective nu beneficiaza propriii cetateni si nici propriii rezidenti. Link [ link extern ]
Marea Britanie a precizat in legea interna de implementare a protocolului respectiv acelasi lucru, nu se bucura de aceste drepturi propriii cetateni. Link [ link extern ]

Exista alte drepturi ale judecatorilor CEDO (de exemplu cel de a nu fi taxat pe salariul de la CEDO) care se aplica si in relatia cu propria tara, dar imunitatea diplomatica este efectul reprezentarii statului care te trimite, prin urmare in opinia mea nu o poti invoca contra acestuia.

Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
eumarian, utilizator
recunosc ca aveti o motivare bine argumentata, insa legislatia este interpretativa in acest subiect, iar daca ati urmarit discursul presedintelui CSM, acesta a declarat ca ei au ridicat imunitatea judecatoarei, dar era treaba DNA pentru a cere ridicarea imunitatii dl judecator. Astfel, prin indecizia presedintelui CSM, s-a lasat deschisa si varianta prin care perchezitia s-ar fi facut cu incalcarea unor drepturi si proceduri.

Alte discuții în legătură

Angajatii ambasadei manolachealex manolachealex Angajatii abasadei si familiile lor beneficiaza de imunitate de jurisdictie? (vezi toată discuția)
Accident auto cu imunitate diplomatica Catalin_Olteanu Catalin_Olteanu Buna ziua, Scriu aici, acum, in urma unei intamplari petrecute mie in urma cu 3 zile, mai exact pe data de 27 mai 2015. Conduceam o motocicleta si la ... (vezi toată discuția)
Taierea abuziva a salariilor bugetarilor poate fi atacata in istantele nationale?(vezi: cedo - drepturile salariale reprezinta un drept de posesie) gabriel teodorescu gabriel teodorescu [b]CEDO si drepturile salariale[/b] Curtea europeană a Drepturilor Omului este o jurisdicţie internaţională cu sediul la Strasbourg. Ea este alcătuită ... (vezi toată discuția)