avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... infiintare pfa - ce taxe, contributii sunt obligatorii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

infiintare pfa - ce taxe, contributii sunt obligatorii?

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu un lucru. Vreau sa infiintez un PFA, dar nu cunosc forma de proprietate si conditiile. Pe mine in mod special ma intreseaza costurile de intretinere anuala si taxele si impozitele care trebuiesc gestionate.
Spre exemplu daca am lunar o incasare de 1800 ron din prestari servicii, si nu am cheltuieli decat bonurile unui autoturism, care se ridica undeva la 400 li/luna, cat ar trebui sa platesc anual la CASS, buget, pensii, etc?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 14:49, 13 Octombrie 2011
Estimarea care o faceti la data infiintari ,dupa aceea platiti Impozit pe venit si sanatate
DAca nu sunteti angajata cu CIM atunci platiti si CAS si somaj dupa venitul decalrat.
poate acest link va lamureste deplin
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare activitate ca pfa barbuta barbuta Buna ziua! Nepotica mea a terminat anul acesta facultatea .Urmeaza sa se angajeze la o societate particulara.Patronul i-a cerut sa-si faca actele ... (vezi toată discuția)
Impozitare cass Enzo2019 Enzo2019 Buna ziua, vin la dumneavostra cu o intrebare la care nu gasesc nici un raspuns sau explicatie logica.... In anul 2015-2016 am avut un PFA care a avut un ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa viorel61 viorel61 Buna ziua , Sunt asistent medical angajat cu CIM pe perioada nedeterminata la 2 cabinete medicale cu timp partial de lucru ( cate 4 ore la fiecare cabinet ) , ... (vezi toată discuția)