avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii PFA

Buna ziua ,
Sunt asistent medical angajat cu CIM pe perioada nedeterminata la 2 cabinete medicale cu timp partial de lucru ( cate 4 ore la fiecare cabinet ) , salariile cumulate depasesc salariu minim , pentru care angajatorii platesc contributiile obligatorii ( CAS,CASS, Impozit salariu si CAM )
Mi-am infiintat un PFA pe domeniul meu de activitate si am incheiat un contract prestari servicii cu Primaria pentru asigurarea de asistenta medicala in scoli, gradinite , la diverse activitati care necesita prezenta unui cadru medical, etc...
As dori sa aflu ce contributii datorez exclusiv pentru contractul de prestari servicii incheiat si ce declaratii trebuie sa depun la ANAF pentru PFA infiintat acum o luna !
Mai am o problema , spre sfirsitul anului unul din cabinetele medicale isi inceteaza activitatea ( prin pensionarea medicului ), voi ramane cu un singur CIM cu timp partial de lucru de 4 ore , si as dori sa aflu daca in situatia nou creeata am alte obligatii de plata pentru contractul incheiat pe PFA ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: viorel61 , utilizator 17:35, 7 Aprilie 2019
Nu are importanta ca in acelasi timp cu activitatea pe pfa mai aveti si unul sau mai multe contracte de munca in alta parte. Pe pfa veti plati impozitul pe venitul din activitati independente 10% aplicat la venitul anual net adica venit brut anual incasat-cheltuieli deductibile anuale platite. Ca sa vedeti daca trebuie sa platiti si cotributiile sociale 10% cass si 25% cas pe pfa, trebuie ca venitul anual net sa fie peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie, adica in acest an 24960 lei. Daca trebuie sa platiti, valorile procentelor se aplica la valoarea plafonului.
Veti depune declaratia unica in maxim 30 de zile de la infiintarea pfa la registrul comertului, (cu valorile incasarilor si platilor estimate a le realiza in acest an) numai prin internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Pfa l_am infiintat in luna februarie , nu am desfasurat nici o activitate pana acum, contractul de prestari servicii incepe cu luna aprilie, inteleg ca trebuia sa depun declaratia unica inca din luna martie ! In situatia actuala cum procedez, avand in vedere ca am depasit termenul de depunere ? Cand am infiintat PFA nu stiam ca voi incheia acel contract , nu puteam estima vreun venit !
Va multumesc inca o data !
Depuneti acum cand semnati cotractul.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc, sunteti amabil !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale obligatorii eustinaionescu eustinaionescu Sunt salariata, avand functia de medic specialist in cadrul GARZI MEDICI, cu contract individual de munca nr. 0/42915 si conform Ar1 din act aditional ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc cas si cass 00Monica42 00Monica42 Sunt angajat la o firma de unde iau salariul si care imi plătește contribuțiile sociale . Am un apartament inchiriat, pe tot anul 2018,cu contract si o ... (vezi toată discuția)