Buna ziua. Am un service gsm care comercializeaza si piese gsm. Piese le-am important din china , le-am inregistrat in contabilitate dar exista o problema. Nu stiu cum as putea sa le vand .... Se poate direct pe casa de marcat? Sau trebuie sa imi iau un soft specializat prin care sa le vand. Eu fac asa: bat bonul de casa pt manopera + pretul piesei montate.
Sa iau un soft ceva de gestiune? sau ce anume sa fac ......
si inca o intrebare: daca la unele produse pe factura din china scrie ``original`` pot avea probleme la comercializare? Spre ex: Carcasa NOKIA 6300 originala...... trebuie sa am un drept de vanzare (franciza ..etc) de la compania NOKIA .... ?
1. Daca le comercializati, in contabilitate trebuie inregistrate separat in cont 371- Marfuri. Piesele de schimb pe care le inlocuiti trebuie inregistrate in cont 3024-Piese de schimb. Sau se face NIR pe piese de schimb si apoi faceti transferul intr-o alta gestiune, cea de marfuri, pentru cele care le scoateti la vanzare.
Trebuie inregistrata separat pe casa de marcat vanzarea marfurilor. Apelati la societatea care asigura asistenta pentru casa de marcat fiscala.
2. La cea de a doua intrebare nu stiu sa va raspund. Am sa mut topicul deschis de Dvs. in forumul " Proprietate industriala si intelectuala. Adica marci, inventii, drept de autor si altele." pentru a primi un raspuns de la colegii care posteaza in acea sectiune.