avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesorala

....pentru eliberarea unei sume de bani cu titlu de dividente n-i se cere sa initiem procedura succesorala dupa tatal nostru care a fost titularul actiunilor. Tatal nostru este decedat de 8 ani si intr'adevar nu s-a facut succesiunea din motive subiective si obiective. La masa succesorala suntem trei . Mama (sotia defunctului) si cei doi fii. Noi, adica cei doi fii nu avem absolut nici o pretentie asupra sumei, asa cum nici in cei 8 ani trecuti de la deces nu am ridicat pretentii de nici un fel. Vrem s-o menajam pe mama de stresul unei proceduri succesorala, ce alta solutie ar exista sau se poate deschide succesiune numai pentru aceste dividente?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:21, 14 Octombrie 2011
buna ziua.
intrucat se pare ca sunteti de acord cu privire la impartirea masei succesorale, nu vad la ce stres va referiti .
in situatia in care exista intelegere intre succesori, acestia se pot adresa direct notarului in vederea dezbaterii succesiunii.
singurul stres in situatia data poate fi cel de natura financiarsa, intrucat nu s-a dezbatut succesiunea int ermen de doi ani de la decesul defunctului .
pentru a beneficia de dividendele respective, nu exista alta cale , decat cea succesorala.
Buun, atunci se naste intrebarea se poate face succesiunea separat pe parti din masa succesorala? Adica pe casa, pe masina, pe dividente in momentul acual ?
Si apropo cum se taxeaza o astfel de succesiune ?
pentru taxe tb sa intrebati la notariat.
se poate face succesiune si partial, ulterior putand solicita includerea in masa succesorala si a celorlalt bunuri si respectiv, suplimentarea certificatului de succesor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune aanny2006 aanny2006 Buna seara! cu 1 luna in urma tatal meu a decedat, nu exista testament,mentionez ca am un frate si mama, ma intereseaza daca nu se face succesiunea in cele 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune apatrascu apatrascu Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune primele sase luni? ursu1980 ursu1980 Buna ziua, 1.Doresc sa stiu cat ma costa succesiunea dupa mama(tatal este in viata) in primele 6 luni de la deces? 2.Cine suporta aceste taxe? Specific ca ... (vezi toată discuția)