avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea masei succesorale ? apoi se taxeaza si pasivul succesiunii ? sau se taxeaza ce culeg succesorii. As dori sa aflu principiu de calcul
Multumesc frumos.
Apatrascu
Cel mai recent răspuns: apatrascu , utilizator 17:40, 17 Decembrie 2009
masa succesorala este formata atat din pasivul cat si din activul succesiunii. daca succesiunea este dezbatuta in termenul legal de doi ani calculat de la decesul defunctului, nu se mai plateste acel impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
se va plati doar onorariul notarului .
va sfatuiesc sa acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar...
Multumesc frumos pentru raspuns
Am inteles definitia masei succesorale , nelamurirea mea este cum se calculeaza taxele juridice? adun activul cu pasivul si aplic procentul ?Concret : bunica a lasat un titlu de propietate de 2.5 ha care valoreaza 15000 lei .Intretinerea , spitalizari, imormintarea si pomenile insumeaza 30000
1. La ce valoare se calculeaza taxele juridice ? la 45000 lei (activ plus pasiv?)
2.In urma procesului se constata ca ceilalti posibili mostenitori renunta la mostenire si in cazul asta rezultatul actiunii este suma de 15000 (valoarea pamintului)
3.Deschiderea succesiunii este in termen (nu sunt 6 luni de la data decesului)
Multumesc anticipat mult de tot celor care ma lamuresc
Apatrascu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune giorgio07 giorgio07 bunicul meu a murit de cativa ani buni.a ramas bunica care are doi copii,un baiat si o fata,care la randul lor au si ei o fata,respectiv doi baieti.si acum ... (vezi toată discuția)
Testament mineva mineva Buna ziua Bunica mea ,in viata in momentul de fata , mi a facut testament prin care imi lasa mie toate bunurile ei mobile si imobile. Acesta lucru l a ... (vezi toată discuția)
Succesiune viorel 21 viorel 21 Tatal meu este decedat de 4 ani , mai am un frate in viata si un frate decedat care are doi copii , iar mostenirea tatalui de comun acord cu fratele si nepotii ... (vezi toată discuția)