avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Culpa Comuna - Definitie, Procedura
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Culpa Comuna - Definitie, Procedura


Buna ziua,

As dori sa va intreb referitor la titlul de CULPA COMUNA - care se stabileste de catre organele de politie sau asiguratori:

1. care este procedura de despagubire din moment ce se imparte culpa intr-un accident rutier ?
2. in cazul in care se face contestatie la procesul verbal (in care se stabileste culpa comuna de catre agentul de politie), trebuie facuta o mentiune in plangere de a se emite un alt proces verbal sau se exprima instanta cu privire la vinovatie ?

Va multumesc, cu respect.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:04, 14 Octombrie 2011
1. Cand este stabilita "culpa comuna" fiecare din asiguratorii participantilor la trafic despagubeste 50% din dauna celuilalt.
2. Daca se face contestatie trebuie sa motivati pe ce va bazati cand cereti acest lucru si ce probe aduceti innfavoarea dv.
Probele vor fi analizate in instanta si probabil vor mai fi cerute si altele si se valua o decizie. E
posibil sa va respinga dovezile pe care le prezentati si sa analizeze dosarul numain pe baza dovezilor prezentate de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal -culpa comuna lumidrula lumidrula Buna ziua Acum citeva zile am fost implicata intr-un accident de circulatie, in care verdictil a fost culpa comuna. Mai exact , eu eram angajata in depasirea ... (vezi toată discuția)
In luna martie a acestui an am fost implicat intr-un accident ... Tanasiemarius Tanasiemarius In luna martie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier usor (tamponare), pe scurt am fost acrosat in trafic de un alt conducator auto, dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. soțul meu a avut un accident rutier (tamponare). ... kati_pap kati_pap Bună ziua. Soțul meu a avut un accident rutier (tamponare). Politia a facut doua Pv-uri... ambele cu culpa comuna. Soțul procesul lui verbal a contestat ... (vezi toată discuția)