avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Registrul Inventar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Registrul Inventar

Cand trebuie completat Registrul Inventar? Ce trebuie sa contina?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:07, 15 Octombrie 2011
Registrul-inventar se completeaza pe baza inventarierii faptice a elementelor de activ si de pasiv grupate dupa natura lor conform posturilor din bilant. In cazul in care inventarierea are loc pe parcursul anului, datele rezultate din operatiunea de inventariere se actualizeaza cu intrarile si iesirile din perioada cuprinsa intre data inventarierii si data incheierii exercitiului financiar, datele actualizate fiind apoi cuprinse in registrul-inventar. Operatiunea de actualizare a datelor rezultate din inventariere se va efectua astfel incat la sfarsitul exercitiului financiar sa fie reflectata situatia reala a elementelor de activ si de pasiv.
In cazul incetarii activitatii, registrul-inventar se completeaza cu valoarea elementelor de activ si de pasiv inventariate faptic la acea data.
@alin.ceauses...

-registrul il puteti cumpara
-se intocmeste la inceputul activitatii, sfarsitul exercitiului financiar sau cu ocazia incetarii activitatii, fara stersaturi si spatii libere, pe baza datelor cuprinse in listele de inventariere si procesele-verbale de inventariere, prin gruparea elementelor de activ si de pasiv.
*completati coloanele:
-recapitulati elementele de activ si de pasiv inventariate, detaliat dupa natura lor
-inscrieti valoarea contabila a elementelor de activ si de pasiv inventariate
-inscrieti valoarea de inventar a elementelor de activ si de pasiv
-treceti diferentele intre valoarea contabila si valoarea de inventar (daca sunt)
-mentionati cauzele diferentelor
Insirati: fond rulment, fd.reparatii, venituri, obiecte inventarm casa, banca, restante, etc.
Registrul inventar se intocmeste, de regula, datele de la 31 decembrie in fiecare an.
Cei care tin evidenta contabila in partida dubla folosesc conturile din contabilitate (simboluri numerice) iar cei care tin contabilitatea in partida simpla folosesc denumirea elementelor din "situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv".
Aceasta situatie cuprinde "valoarea contabila" a elementelor si "valoarea de inventar" a acestora si se intocmeste dupa efectuarea inventarierii anuale (cu exceptia dizolvarii, divizarii..., cand se intocmeste la data evenimentului respectiv).
In acest registru (este tipizat si are codul 14-1-2), se consemneaza aceste date pe conturi contabile (401, 512, 531...) sau conform denumirii din situatia acti pasiv (furnizori, banca, casa...), fara a detalia acestea, fiind o situatie sintetica si nu analitica.
Asa, intre noi, ca nu ne aude nimeni, am intocmit (in ultimii 15-20 de ani) registrul inventar doar la societati comerciale (SRL-uri) si niciodata la asociatii de proprietari. Nu-i vad utilitatea (pentru asociatii de proprietari), atat timp cat se copie datele si nu mi-au fost necesare sau solicitate de cineva vreodata.
Dar daca undeva se cer, trebuie sa va conformati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar catalin74cc catalin74cc 1.LA REGISTRU INVENTAR ,SE NOTEAZA IN EL BUNURILE FIXE ALE FIRMEI,DAR CUM SE COMPLECTEAZA? a)-SE TRECE ... (vezi toată discuția)
Pentru conventia civila se depune declaratia 205? ndan57 ndan57 am si eu o intrebare, ptr. conventie civila se depune decl. 205!!?? si pana la ce data?, pe site-ul min. de finante inca nu a aparut ptr. 2009, si o alta ... (vezi toată discuția)
Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)