avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua. AM SI EU UNELE NELAMURIRI IN CE PRIVESTE CUSTODIA COMUNA. Copilul este incredintat mamei lucru intamplat inainte sa se modifice codul civil mai exact in 2010. Este copil rezultat in afara casatoriei si tatal are program de vizita. Mama vrea sa se stabileasca cu copilul in una din tarile uniunii eu. Binenteles tatal nu este de acord si nici nu va fi ( nu pt ca este prea atasat de copil). Ce ramane de facut pt ca un copil nu poate fi impartit in doua indiferent de ce ar spune toate legile sau statisticile din lumea asta. si noul cod in nici un caz nu o sa rezolve intr-un mod amiabil astfel de cazuri pentru ca motivul pt care parintii nu sunt impreuna sau divorteaza este tocmai neintelegerea....si asta o va face si mai mare. Ce se intampla daca nu poti sa-i faci sa fie "impreuna" pt copil pentru ca asta cu siguranta nu se va intampla in 99% din cazuri.........si uneori credeti-ma este chiar imposibil pt ca legea vizeaza doar binele minorului insa pierde din vedere si dreptul parintilor de a avea o viatza linistita. Exista situatii in care unul din parinti incearca sa distruga tot ce celalalt cladeste in scurtul timp cat ia copilu si de cele mai multe ori este f greu de demonstrat in instanta . un copil la 5 ani de ex si nici chiar la 10 nu consider ca poate sa discearna ce este mai bine pt el....sa aleaga. As dori o solutie viabila la intrebarea mea de inceput . Multumesc
Cel mai recent răspuns: gaby76 , utilizator 19:37, 15 Octombrie 2011
art.43.Părintele divorţat, căruia nu i s-a încredinţat copilul, păstrează dreptul de a avea legături personale cu acesta, precum şi de a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea lui profesională.
Nu ii puteti interzice dreptul de a avea relatii cu copilul si de a veghea la cresterea si educarea lui.

Daca va mutati intr-o alta tara UE puteti merge fara acordul tatalui pentru ca aveti custodia unica dar trebuie sa ii acordati dreptul legal de a veghea si de a avea relatii cu minorul.
Alex_Munteanu a scris:

Daca va mutati intr-o alta tara UE puteti merge fara acordul tatalui pentru ca aveti custodia unica dar trebuie sa ii acordati dreptul legal de a veghea si de a avea relatii cu minorul.


1. Cred ca acest lucru vizeaza doar vizite in UE, nu stabilire definitiva.
Sau ?

2. Ce se intampla daca, desi i se acorda dreptul de vizita, tatal invoca distanta prea mare si faptul ca nu isi permite sa viziteze copilul ?

3. Ce modificari aduce noul CC in ceea ce priveste incredintarea minorului unui sg parinte ?

gaby

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Melania17 Melania17 Buna ziua! Ma puteti lamuri in legatura cu intelesul termenilor de custodie comuna si incredintare minor? Care este diferenta si daca au acelasi inteles!? M-am ... (vezi toată discuția)
Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui ADRIAN 35 ADRIAN 35 nu pot sa-mi vad copilu, mi se interzice, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)