avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul tatalui

nu pot sa-mi vad copilu, mi se interzice, ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 08:29, 1 Februarie 2010
Buna diminata. Daca ne spuneti si detalii despre modul in care s-a ajuns la aceasta problema, poate va putem oferi si raspunsul dorit.
Trebuie ca , in baza unei hotarari judecatoresti, sa fie stabilit dreptul dvs. de a mentine legaturi personale cu copilul, de a-l vizita, de a veni el in vizita la dvs. , de a petrece o parte din vacante cu dvs. . etc.
Depinde de varsta copilului, insa, se poate stabili in mod concret cum va vedea tatal pe copil, pana ce acesta va deveni major.
sdianaviolina a scris:
Trebuie ca , in baza unei hotarari judecatoresti, sa fie stabilit dreptul dvs. de a mentine legaturi personale cu copilul, de a-l vizita, de a veni el in vizita la dvs. , de a petrece o parte din vacante cu dvs. . etc.

:O

Nu dreptul de vizita trebuie stabilit (este stabilit deja de lege) ci programul de vizita.
In practica judiciara se obisnuieste promovarea unei actiuni de catre parintele caruia nu i s-a incredintat minorul pentru stabilirea unui drept de vizita.
La fel ca multe alte practici incetatenite si aceasta practica este o chestiune de contagiune nu de rationament.
art. 43 alin. ultim Cod fam "Părintele divorţat, căruia nu i s-a încredinţat copilul, păstrează dreptul de a avea legături personale cu acesta, precum şi de a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea lui profesională. "

Instanta nu are alta optiune decat sa constate ca dreptul parintelui exista si sa stabileasca un program de asa natura incat parintele sa-si poata exercita efectiv dreptul de a a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională a minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului blondycd2000 blondycd2000 daca la divort am obtinut custodia minorului, iar fostul sot nu are stabilit inca dreptul la vizita, pot calatorii in strainatate cu minorul fara acordul ... (vezi toată discuția)
Drept vizitare minor cmutulescu cmutulescu cat are tatal drept sa isi vada copilu; ce permite legea? (vezi toată discuția)
Custodie comuna adriana_adriana adriana_adriana buna ziua. AM SI EU UNELE NELAMURIRI IN CE PRIVESTE CUSTODIA COMUNA. Copilul este incredintat mamei lucru intamplat inainte sa se modifice codul civil mai ... (vezi toată discuția)