Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

durata indemnizatie somaj

buna, vreau sa va rog sa imi raspundeti la o problema: am 2 ani vechime in munca si sunt momentan in somaj.
Pe ce perioada mi se acorda indemnizatia: 6 luni sau 1 an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 16 Septembrie 2008
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Dvs veti primi indemnizatia de somaj pe o perioada de 9 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj babirusa babirusa am 62 de ani , 36,5 ani vechime si risc sa intru in somaj as vrea sa stiu cat timp pot lua indemnizatia de somaj si cam cat este ca valoare:O (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? alina84mrc alina84mrc buna ziua! imi puteti spune daca o pers de 54 de ani,a lucrat fix 12 luni poate beneficia de somaj? pe ce perioada si daca in timpul somajului ii merge ... (vezi toată discuția)
Somaj - perioada de acordare valy_ungur valy_ungur Buna seara, Ma incadrez intre 5 - 15 ani vechime in munca. Cat timp primesc somaj? 1 an sau o jumatate de an? Ce suma primesc? (1000 lei - salariul ... (vezi toată discuția)