Asa cum o agentie, o autoritate, un minister..., sunt in masura sa emita niste norme, niste reglementari cu privire la gestionarea unor situatii, poate si asociatia de proprietari sa-si faca propriul regulament, propriul sistem de gestionare a acestui consum ca a oricarui altul.
Si-acest lucru este prevazut in legea 230/2007 (art. 30) si HG 1588/2007 (art. 17). Orice asociatie se poate inspira din experienta altora, din reglementarile emise de altii si cunoscute publicului si nu cred ca-i poate invinui cineva de plagiat daca, pe baza acestora, elaboreaza o metodologie proprie. Se poate discuta in comitet, se poate adopta de catre comitet si/sau se poate pune la vot in prima adunarea generala.
Sigur ca poate sa nu iasa nimic bun daca se vrea elaborarea oricarei metodologii in adunarea generala, pe baza de propuneri si strigaturi, asa cum nu s-ar putea nici sa faci un statut al asociatiei "in direct", in plina sedinta.
Dar, daca se intocmeste o asemenea metodologie, un statut, un sistem de penalizarii s.a.m.d. facute cu logica de la un cap la altul (de catre cineva priceput) si-n adunarea generala se mai aduc unele modificari si, in final, se aproba prin vot cu tot cu modificari, devine un instrument de lucru aplicabil legal.
Unde gasesc si eu modalitatea acestei inventarieri precum si modul de calcul deoarece asociatia noastra a renuntat la contractul cu firma care calcula pana anul trecut caldura.
Eu am mai amintit ca abia de cateva luni am preluat asociatia iar tot comitetul a fost schimbat inclusiv administratorul si sincer sa fiu am destule goluri privind legilslatia din momentul actual. Motivul pentru care am aceptat numirea in functie a fost teama de a nu pati ca un alt coleg care a vazut intr-o zi ca nu mai are nici apa calda, nici rece iar ulterior a ramas si fara gaze.Cand au realizat ce se intampla era prea tarziu deoarece aveau o datorie de 4 miliarde si penalitati de 2 miliarde lucru posibil printr-o complicitate a celor din administratie.
Cu stima.