avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ordinul anrsc 343 din 2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ordinul anrsc 343 din 2010

Acesta se aplica si pentru sezonul 2011-2012? Ce se poate intampla daca nu este respectat?
Cel mai recent răspuns: danielgiurgiului , utilizator 15:41, 17 Octombrie 2011
Asa cum o agentie, o autoritate, un minister..., sunt in masura sa emita niste norme, niste reglementari cu privire la gestionarea unor situatii, poate si asociatia de proprietari sa-si faca propriul regulament, propriul sistem de gestionare a acestui consum ca a oricarui altul.
Si-acest lucru este prevazut in legea 230/2007 (art. 30) si HG 1588/2007 (art. 17). Orice asociatie se poate inspira din experienta altora, din reglementarile emise de altii si cunoscute publicului si nu cred ca-i poate invinui cineva de plagiat daca, pe baza acestora, elaboreaza o metodologie proprie. Se poate discuta in comitet, se poate adopta de catre comitet si/sau se poate pune la vot in prima adunarea generala.
Sigur ca poate sa nu iasa nimic bun daca se vrea elaborarea oricarei metodologii in adunarea generala, pe baza de propuneri si strigaturi, asa cum nu s-ar putea nici sa faci un statut al asociatiei "in direct", in plina sedinta.
Dar, daca se intocmeste o asemenea metodologie, un statut, un sistem de penalizarii s.a.m.d. facute cu logica de la un cap la altul (de catre cineva priceput) si-n adunarea generala se mai aduc unele modificari si, in final, se aproba prin vot cu tot cu modificari, devine un instrument de lucru aplicabil legal.
Asociatia de proprietari nu are nici o scuza daca pana acum nu a facut inventarierea sistemului de incalzire. Au trecut totusi aproape 2 ani. Faceti inventarierea si folositi procentul calculat. Asa nu veti avea nici un fel de discutii.
Unde gasesc si eu modalitatea acestei inventarieri precum si modul de calcul deoarece asociatia noastra a renuntat la contractul cu firma care calcula pana anul trecut caldura.
Eu am mai amintit ca abia de cateva luni am preluat asociatia iar tot comitetul a fost schimbat inclusiv administratorul si sincer sa fiu am destule goluri privind legilslatia din momentul actual. Motivul pentru care am aceptat numirea in functie a fost teama de a nu pati ca un alt coleg care a vazut intr-o zi ca nu mai are nici apa calda, nici rece iar ulterior a ramas si fara gaze.Cand au realizat ce se intampla era prea tarziu deoarece aveau o datorie de 4 miliarde si penalitati de 2 miliarde lucru posibil printr-o complicitate a celor din administratie.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Calculul tevilor de caldura neagu laura neagu laura as dori sa aflu cum se calculeaza caldura degajata de tevile din apartamentele celor care au centrala proprie si cine are obligatia masuratorilor tevilor ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)