avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Pot folosi formularul tipizat contract de comodat gasit pe net sau se poate paticulariza in functie de situatie?Stiti cat costa la notar contractul de comodat si ce acte sunt necesare?Va multumesc anticipat.O seara buna.
Cel mai recent răspuns: stan_ionela78 , utilizator 20:54, 24 Octombrie 2011
Puteti sa folositi modelele de pe net, ;puteti sa le personalizati, atentie sa nu il transformati in alt contract. E suficient dc il incheiati sub semnatura privata, nu e nevoie de notar, daca totusi va hotarati, e nevoie de actele bunului pe care il dati in comodat si datele partilor. Nu costa mult.
Pentru ce bun vreti sa incheiati contractul de comodat?
In functie de bun se poate particulariza. Daca doriti sa l faceti in forma autentica, notarul va va redacta si autentifica acest contract. Pentru cel care da in folosinta gratuita bunul trebuie sa aiba actul de proprietate al bunului, daca bunul este imobil certificat fiscal si ambele parti sa aiba cartile de identitate. Conform ultimelor onorarii notariale, contractul de comodat nu mai este un act evaluabil, el taxandu se in suma fixa si nu raportandu se la valoarea bunului dat in comodat.
Daca bunul este imobil si contractul se incheie pe o perioada mai mare de 3 ani se va face inscriere in Cartea funciara.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator
Stimate domn,de curand am oferit casa de la tara unei familii cu 6 copii care nu au unde sa locuiasca.Nu le cer chirie ,singurele conditii sant sa plateasca utilitatile ,sa nu distruga imobilul si bunurile primite si binenteles voi locui ocazional acolo.Trebuie sa intre in legalitate cu domiciliul pentru a merge copiii la scoala,pentru a merge la medic,etc.Trebuie schimbate buletinele.Ii pot lua in spatiu dar nu innainte de contractul de comodat..
Daca veti mai locui acolo din cand in cand, faceti-le contract doar pe o camera din imobil. Incheiati-l doar pe un an (cu posibilitate de reinnoire).
Daca in urma autentificari contractului de comodat le vom face buletine,este mai sigura varianta doar rezidenta?In situatia in care vor avea doar rezidenta , vor avea vreun drept asupra imobilului sau dreptul de a locui daca expira contractul sau nu il respecta?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere DorinaCet DorinaCet Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutaţi. Am găsit o casă de închiriat, pe termen lung, la ţară. Proprietarul nu vrea bani ci doar să îngrijim ce ... (vezi toată discuția)
Termen contract de comodat Dispozitiile finale dintr-un contract de comodat prevad ca acesta este "redactat si atestat de dl avocat X, astazi, 22.06.2004, in 3 exemplare...", iar pe ... (vezi toată discuția)