avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Iras a scris:

Salut. Cine imi poate da un link despre admiterea la barou de anul acesta? Am vazut data o adresa in paginile precedente, dar nu poate fi accesat. Ma intereseaza cand sunt inscrieri, taxa, cam ce trebuie stiut pentru cineva care da prima oara la barou. Cum se da? Grile, sitneza? Cat,cum trebuie stiut/facut pt.a lua examenul, comparativ cu cel de la inm?
Mersi de raspunsuri si succes celor care dau anul acesta.

inscrierea incepe pe 3 sept si dureaza pana pe 12 septembrie. taxa este de 800 de ron. examenul are doua etape. prima sistemul grila trebuie sa iei 70 din 100 ( varianta multipla de raspuns). daca treci de prima etapa urmeaza sistemul sinteza +speta la civil procedura civila penal si procedura penala, iar la oepa doar sinteza. examenul este mai complex fata de cel de la inm. ce trebuie sa faci este sa inveti. succes! [ link extern ]
Multumesc, Andreeas. Nu am stiut cum este la barou, comparativ cu inm.
Intradevar, e diferita procedura fata de cea de la inm. Apare sinteza, ceea ce la inm nu mai este de ceva ani.
Cat despre invatat, am experienta -din pacate doar experienta- invatatului pentru inm.
Multumesc pentru raspuns si urare.Spor si tie.
Exista grile si la OEPA? :D Poate sa mi le puna cineva pe mail, va rog.. anda_c87@yahoo.com. Multumesc
Certificatul din care sa rezulte ca nu am mai fost inscrisa in profesie se poate lua de la baroul bucuresti daca am domiciliul in Prahova? Care este procedura si cam cat dureaza? Va multumesc frumos pt ca de cate ori am avut ceva neclar m-ati ajutat si va rog sa ma ajutati si acum. Spor la invatat!!
Este cineva care da examen la baroul bucuresti si are domiciliul in alt judet cu care sa pot face schimb de informatii?
madalenna a scris:

Certificatul din care sa rezulte ca nu am mai fost inscrisa in profesie se poate lua de la baroul bucuresti daca am domiciliul in Prahova? Care este procedura si cam cat dureaza? Va multumesc frumos pt ca de cate ori am avut ceva neclar m-ati ajutat si va rog sa ma ajutati si acum. Spor la invatat!!
Este cineva care da examen la baroul bucuresti si are domiciliul in alt judet cu care sa pot face schimb de informatii?

Este vorba despre un certificat necesar in cazul in care ai mai fost inscrisa in profesie care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat.In caz contrar nu este necesar vreun certificat de acest gen.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)