avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
asa e.... mai sunt greseli necorectate; nu le-a observat nimeni?! evictiunea (intrebarea 30, grila 2); daca e de buna-credinta il mai obliga la daune interese?!!!!
la intrebarea 28 grila 2 codul civil stipuleaza ca in situatia pluralitatii nu exista solidaritate..
intrebarile la care s-a raspuns potrivit unor decizii din anii 1974 sunt cam expirate, situatiile juridice sunt din ce in ce mai diverse/complexe.
Apropo de numarul de inregistrare si numarul de catalog/ordine, nu cumva unul dintre ele trebuie sa fie acelasi cu nr. de inregistrare? In privinta conditiilor din sala, a fost infernal sa completez baremul, sa umplu cerculetele in conditiile in care am fost in aula si nu aveam pe ce sa tin foile. Totusi, de apreciat ca ne-au dat apa de baut la intrarea in sala.

b]doomkikidex a scris:

Ce tare...;,cozonacul e din ce in ce mai mic,,:)) Era o vreme cand intrarea in profesia de avocat nu era atat de anevoioasa, acum vad ca peste tot e din ce in ce mai dificil.

"Totusi, de apreciat ca ne-au dat apa de baut la intrarea in sala."
- intradevar ca la Brasov, se dadea la cerere cate o jumatate de pahar de apa, la cerere in timpul examenului.............

inastephanie a scris:

asa e.... mai sunt greseli necorectate; nu le-a observat nimeni?! evictiunea (intrebarea 30, grila 2); daca e de buna-credinta il mai obliga la daune interese?!!!!
la intrebarea 28 grila 2 codul civil stipuleaza ca in situatia pluralitatii nu exista solidaritate..
intrebarile la care s-a raspuns potrivit unor decizii din anii 1974 sunt cam expirate, situatiile juridice sunt din ce in ce mai diverse/complexe.
Apropo de numarul de inregistrare si numarul de catalog/ordine, nu cumva unul dintre ele trebuie sa fie acelasi cu nr. de inregistrare? In privinta conditiilor din sala, a fost infernal sa completez baremul, sa umplu cerculetele in conditiile in care am fost in aula si nu aveam pe ce sa tin foile. Totusi, de apreciat ca ne-au dat apa de baut la intrarea in sala.

b]doomkikidex a scris:

Ce tare...;,cozonacul e din ce in ce mai mic,,:)) Era o vreme cand intrarea in profesia de avocat nu era atat de anevoioasa, acum vad ca peste tot e din ce in ce mai dificil.

Astia cred ca afiseaza rezultatele la 22 fix
Problema cu accesul in profesiile din domeniul juridic este gandita prost! Daca s-ar restrictiona numarul de absolventi de drept la 25-30 per promotie, cu conditii adevarate de admitere , examinare si licentiere, nu ne-am intalni cu cazuri in care se murdareste calitatea de jurist prin practicarea de diverse meserii necalificate. Dar doctrinarii au si ei nevoie de locuri de munca caldute si cui sa le vanda cartuliiile lor exagerat de scumpe. Poate cand copilul meu o sa aiba calitatea de licentiat in drept, nu o sa mai fie o problema de cantitate ci de calitate.:D Abia apoi putem vorbi despre adevarate concursuri de admitere!
La mandat e regula speciala, e unul dintre cazurile de solidaritate pasiva ex lege.
Fara suparare, dar la toate intrebarile tale (a se vedea si cu abaterile disciplinare), raspunsurile sunt clare, doar ca trebuie sa le (SI) cauti in lege. Ceea ce tu nu faci.

inastephanie a scris:

b]doomkikidex a scris:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)