Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Tind sa cred ca e un abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Postasul nu avea un drept de retentie asupra pensiei acestuia. Trebuia sa ii dea pensia in virtutea atributiilor sale de serviciu. Ori postasul nu si-a indeplinit atributia, cu stiinta, cauzand astfel o vatamare intereselor persoanei respective. Ca ala era prietenul lui si a avea o datorie fata de el, nu are nicio relevanta pentru modul in care postasul si-a indeplinit indatoririle de serviciu.Contractul de imprumut fiind incheiat la notar constituie titlu executoriu, motiv pentru care postasul trebuia sa mearga sii sa solicite incuviintarea executarii silite (daca nu erau si alte clauze in contract) nicidecum sa ii retina pensia.
Recitind speta m-am convins si eu ca este ucidere din culpa pentru faptul ca imbrancirea nu a fost savarsita cu intentia de a o lovi pe femeie ,faptuitorul dorind doar sa o indeparteze pe femeie pentru a se putea da jos din autobuz mai repede...
Daca inculpatul ar fi imbrancit-o pe femeie cu intentia de-ai provoca o suferinta fizica , incadrarea ar fi putut sa fie alta...