Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
În ce priveşte actele de stare civilă ce urmează să fie întocmite, dat fiind faptul că acesta s-a născut viu şi a decedat după câteva ore, vor fi atât actul de naştere, cât şi cel de deces. La cea de-a treia întrebare răspunsul se poate deduce, în sensul că dacă acesta s-ar fi născut mort capacitatea de folosință anticipată nu ar fi fost luată în considerare, condiția fiind ca acesta să se nască viu.
Buna fetelor ...revin si eu printre voi ....sper eu cu mai multa tenacitate si vointa anul acesta ....eu am achizitionat penalul parte speciala de Boroi cu comentarii conform nouluiNCP...am vazut si partea speciala tot la fel....si m/am gandit ca e mai usor sa ma apuc de invatat penalul avind si cartile acestea conform cu NCP....
Bună seara! Părerea mea e că nu are sens să te apuci să înveți penalul după noul cod. E prea mult! Până una alta în vigoare este Noul cod civil și e posibil ca admiterea din toamna anului viitor să ne prindă și cu Noul cod de procedură civilă. Consider că e prea mult deja și cu civilul. Acum, cum crezi că e mai bine pentru tine... Personal mă lupt cu civilul. Spor mult!:coffee:
Nici nu am apucat sa raspund la speta,ca a si venit raspunsul.
Mai mult ca sigur nu vom avea noi un asemenea noroc referitor la gradul de dificultate al spetelor. Asta a fost simpla de tot. :))
Asta e! Nu ne ramane decat sa invatam...
Bine ai (re)venit leriutza!
Sunt de aceeasi parere cu colega Misha. Cred ca ar trebui sa lasi deoparte (cel putin pana se va sti ceva sigur legat de intrarea in vigoare) NCP si sa te concentrezi pe Codul Civil,deja "prezent". N-are rost sa te complici inca. In plus,vor mai aparea modificari la NCP odata cu aparitia legii de punere in aplicare,poate si o republicare a codului,cum s-a intamplat si cu cel civil.
Dar...faci cum doresti. Era doar o idee. :)
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)