avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repaus saptamanal schimb de 12 ore?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repaus saptamanal schimb de 12 ore?

Buna seara. Se poate considera repaus saptamanal pauza de 48 de ore de sambata de la 7 dimineata pana luni la 7 dimineata? Ma refer la un program de lucru 12/24 cu 12/48 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 26 Octombrie 2011
Potrivit art. 115 alin. 2 din Codul muncii, durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore si in acest caz, potrivit art. 137, repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica, iar ipoteza prezentat de dv. poate fi considerat repaus saptaminal, daca nu se depasaesc cele 40 de ore saptaminal, problema apare daca nu se acorda in acele zile datoritadesfasurarii normal;e a activitatii cind este posibila acordarea in alte zile si compensarea in bani.
Multumesc de raspuns. Revin cu intrebarea pentru alte zile, pauza de miercuri dimineata de la ora 7 dimineata pana vineri dimineata la ora 7, in situatia in care se lucreaza in weekend, acea pauza se poate considera repaus saptamanal?
tcory a scris:

Multumesc de raspuns. Revin cu intrebarea pentru alte zile, pauza de miercuri dimineata de la ora 7 dimineata pana vineri dimineata la ora 7, in situatia in care se lucreaza in weekend, acea pauza se poate considera repaus saptamanal?


Da, se poate considera repaus saptamanal ... art.137 alin.2 C.mun. dispune ca, in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cate ture lucrate continuu, se dau liberele Elisaaa Elisaaa Buna ziua! Lucrez intr-un spital in ture,( 8 h /zi ) dupa cate zile lucrate consecutiv avem dreptul la liber? Dupa cate ore lucrate avem dreptul sa ne ... (vezi toată discuția)
Program de lucru legal sau nu? lau09 lau09 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie daca se poate. Va rog sa imi spuneti daca programul de mai jos este legal sau sunt prea putine ... (vezi toată discuția)
Program 12 cu 24, 12 cu 48 neov neov Buna ziua, S-a mai discutat de nenumarate ori acest aspect dar in continure unele aspecte sunt neclare pentru mine. Trebuie asigurat program 247 intr-o ... (vezi toată discuția)