avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TICHETE DE MASA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TICHETE DE MASA

Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA!
I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este multumita!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 12:12, 21 Septembrie 2008
Pentru tichetele de masa pe care le primiti trebuie sa semnati pe un tabel facut de persoana care va inmaneaza bonurile de masa sau in cazul in care tichetele de masa sunt personalizate ( adica este inscris numele salariatului pe bonuri, nu numai numele societatii). Daca ati semnat pe aste tabel pentru un nr de tichete de masa si nu ati primit se considera ca ati primit, daca nu exista un tabel de acest gen atunci puteti sa reclamati in doua locuri, la ITM si la Directia de Conflicte si Dialog in bucuresti.
Sper sa va fie de ajutor,
Anda M.
zgubi71 a scris:

buna seara,
am si eu o nelamurarire in legatura cu tichetele de masa.In CIM nu este specificat si acordarea de 20 de bonuri pe luna si seful meu le da cum vrea muschii lui.De exemplu luna in care afost ziua lui,pt ca nu i-am spus ne-a luat 5 bonuri,mie personal pe luna august nu mi-a dat un bon pt faptul ca m-am certat cu el ,dupa ce a incercat sa-mi insceneze o treaba urata si exemple ar mai fi.Deci,pot contesta faptul ca da tichetele cum vrea si cand vrea la ITM de ex.?pentru ca el le primeste pentru toti angajatii

Potrivit legii, angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.
In conditiile in care nu sunt respectate dispozitiile legale cu privire la acordarea acestora, puteti adresa o sesizare Inspectoratului Teritorial de Munca in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul.

Problema cu tichetele a mai fost postata pe forum. Cei de la ITM nu se amesteca in astfel de probleme. De la ITM sunt trimisi la Finante iar de aici la angajator sa-si rezolve singuri problemele. Cand vin finantele la control de fond, in mod sigur verifica si felul cum sunt distribuite tichetele.
Angajatorul nu este obligat sa acorde un nr. fix de tichete si nu este obligat nici sa ofere tuturor la fel.
Dar , asa cum a spus @melizanda26, acestea se distribuie pe tabel cu semnatura.
In tabel trebuie sa fie cuprinse toate tichetele care s-au comandat, de la prima serie la ultima.
Daca d-na @zgubi71 este sigura ca patronul comanda un nr. de tichete si distribuie mai putine -faptic, (scriptic nu poate pentru ca trebuie sa faca dovada ca le-a distribuit pe toate, iar daca nu, diferenta sa fie in stoc - altfel nu se poate inchide cu cheltuiala) inseamna ca toata lumea trebuie sa fie atenta pentru cate tichete semneaza, pentru ca acele tichete retinute de fapt, ele sunt trecute in tabel....si semnati pentru mai multe cand in realitate primiti mai putine..... Ochiul....
In cim se prevede ca se distribuie tichete, dar cu mentiunea "in functie de posibilitatile financiare ale firmei".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca - 6 ore/zi dana_d dana_d Ma ajutati va rog ? O persoana care lucreaza 6 ore pe zi are dreptul la 1 tichet de masa/zi sau se ia in calcul numarul de ore lucrate/luna ? Totodata are ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Claark Claark La firma unde lucrez se acorda un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare. Incepand din luna iulie, s-au introdus niste legi interioare, care consta in ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa silvia popa silvia popa Am o mare problema in legatura cu distribuirea bonurilor de masa.Nu este prevazuta expres in c.i.m.,nici in ultimul act aditional dar se distribuie dupa bunul ... (vezi toată discuția)