avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA vanzare cladire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA vanzare cladire

Buna ziua. Am nevoie de ajutor . In august 2007 s-au construit pe firma 3 vile in vederea vanzarii . August 2007 este luna in care s-a semnat procesul verbal de receptie , la care a participat si primaria . Fac precizarea ca , desi s-a semnat PV nu -sa inregistrat valoarea din 231 in 212 . In anul decembrie 2008 s-a semnat un PV de receptie modernizari la vile si nici atunci nu s-au inregistrat in 212. Acum in octombrie 2011 s-a vandut una din vile . Pot factura fara TVA , considerand vila ca fiind veche tinand cont de PV chiar daca nu s-a facut trecerea din 231 in 212 ? Ajustarea TVA se va face pe 20 ani ? Valoarea unei vile este de 900.000 lei din care 120.000 lei modernizarea . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: RAMONICI , utilizator 09:59, 18 Octombrie 2011
Se consideră a fi data primei ocupări, în cazul uneiconstrucții sau al unei părți din construcție care nu a suferit transformări de natura celor prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. f) pct. 4 din Codul fiscal, data semnării de către beneficiar a procesului-verbal de recepție definitivă a construcției sau a unei părți din construcție. Prin proces-verbal de recepție definitivă se înțelege procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, încheiat conform legislației în vigoare.
În cazul unei construcții realizate în regie proprie, data primei ocupări este data documentului pe baza căruia construcția sau partea din construcție este înregistrată în evidențele contabile drept activ corporal fix.

puteti vinde in regim de scutire tva, dar va trebui sa ajustati taxa dedusa aferenta constructiei imobilului, adica 16/20.

de asemenea, va trebui sa ajustati si taxa dedusa aferenta modernizarii, adica 2/5.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire persoana juridica torok maria torok maria Buna ziua, persoana juridica a inceput sa modernizeze o cladire veche in 2007-2008, dar din motive financiare aceasta nu a fost finalizata, valoarea fiind ... (vezi toată discuția)
Tva apartamente vechi george1964 george1964 in 2008 m-am inregistrat ca persoana fizica platitoare de tva si am construit un bloc de apartamente (pe care l-am receptionat in 2008), din care pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Vinzare spatiu comercial lilianadnc lilianadnc Buna seara,vreau sa vand un spatiu comercial proprietatea societatii ,mentionez ca a fost achizitionat de la o persoana fizica in anul 1998 la valoarea de ... (vezi toată discuția)