avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor persoana cu handicap = doar in acte si la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor persoana cu handicap = doar in acte si la ridicarea indemnizatiei...

Buna seara,
O persoana care lucreaza in cadrul unei Primarii,are acte ca fiind insotitor al mamei sale,care este persoana cu handicap.Nu locuieste cu mama sa,ci la o distanta de cca.35 Km.
Evident,aceasta persoana de la Primarie,nu are timpul fizic pentru insotirea si ingrijirea mamei sale,dar ridica indemnizatia ce se acorda la astfel de insotitori.
Din aceasta indemnizatie,ii da 100 lei unei nepoate,pentru a-i da de mancare mamei sale. Nepoata locuieste in aceeasi curte cu persoana cu handicap.
-Este legal ceea ce se intampla ? Cel putin,persoana cu handicap nu este ingrijita corespunzator.
-Ce trebuie facut pentru stoparea acestui abuz ?
-Cum se poate constata,legal,aceasta stare de fapt ?
-Ce risca persoana care isi insuseste banii in acest mod,avand in vedere ca este functionar public la o Primarie si cunoaste ca nu se cade sa faca asa ceva.
-Cand si-a facut astfel de acte,nu trebuia specificat ca are servici si nu are timpul fizic pentru insotirea si ingrijirea mamei ? Nu trebuia depusa vreo declaratie pe proprie raspundere,sau ceva de la servici ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:08, 19 Octombrie 2011
Am inteles.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata poate primi indemnizatie de insotitor pentru un copil cu handicap de gradul 1 grav, mama fiind in acelasi timp asistent personal al copilului angajata la primaria de domiciliu Nicusor79 Nicusor79 -copilul are 8 ani -am aflat ca se poate dar vrea sa stiu sigur, concret pe nr. articol, text de lege, pentru ca multi functionari din primarii ori nu stiu ... (vezi toată discuția)
De ce nu mai primesc ingrijitorii copiilor cu sindromul down bani?? cris_89 cris_89 Buna ziua! Cunosc un caz in care ingrijitoarea (in aceasta situatie, mama) unui copil diagnosticat cu sindrom Down a primit salariu pana la un moment dat ... (vezi toată discuția)
Concediere - asistent persoana cu handicap grav mihail70 mihail70 Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma ... (vezi toată discuția)