avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Metodologie de calcul a repartizarii cheltuielilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Metodologie de calcul a repartizarii cheltuielilor de incalzire bloc necontorizat (fara repartitoare)

Buna seara!
Ma poate ajuta cineva cu Normele pentru sezonul rece 2011/2012, prin care este precizata "Metodologia de stabilire a consumurilor individuale" pentru apartamentele din blocuri necontorizate care sunt incalzite de la sistemul centralizat - RADET?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:02, 23 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~
M-ar interesa pentru Bucuresti:
Normele pentru sezonul rece 2011/2012, prin care este precizata "Metodologia de stabilire a consumurilor individuale" pentru apartamentele din blocuri necontorizate care sunt incalzite de la sistemul centralizat - RADET?
Va multumesc!


N-am auzit sa exista vreun document care sa prezinte aceasta metodologie, pur si simplu, pentru ca aceasta e simpla. E aceeasi metodologie care se aplica de cand lume, dinainte de a exista repartitoare.
Consumul individual de caldura se afla in functie de suprafata radianta a corpurilor de incalzit.

PS, ati auzit de vreo metodologie de repartizare a consumului individual de apa rece?

Va multumesc pentru interesul Dumneavoastra referitor la subiectul pus in discutie, precum si pentru raspuns. Totodata, doresc sa explic motivul punerii lui in discutie:

Am pus intrebarea pentru ca in 2008 A.N.R.S.C. (Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodãrie Comunala) a emis Ordinul nr.483 privind, citez :

“Metodologia de stabilire a consumurilor individuale pe locuinţele aflate în condominii cu reţele de distribuţie pe verticală, impune defalcarea consumurilor cu încălzirea pe 3 componente, definite astfel:
Incălzirea locuinţei
Incalzirea din spaţiile comune
Incălzirea spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă
Incălzirea locuinţei
a. LOCUINTE CARE SUNT INCALZITE DE LA SISTEMUL CENTRALIZAT
Pentru determinarea cheltuielilor aferente acestei categorii se stabileşte ponderea din total consum pe imobil in funcţie de SET :
K = SET apartamente/ SET total imobil
Unde, SET apartamente = suprafata echiv. termic a radiatoarelor , a coloanelor şi a tevilor de distribuţie din locuinţele racordate Repartizarea încălzirii fiecărui apartament racordat la reţeaua de termoficare(locuinţă) se face în funcţie de Suprafata utilă(fara balcoane)
b. LOCUINTE DECONECTATE - se stabileşte ponderea din total consum pe imobil in funcţie de SET :
K apart.deconectate= SET coloane Înc/ SET total imobil
Fiecare apartament deconectat de la încălzire suportă cheltuieli proporţionale cu SET a coloanelor de incalzire care traversează locuinta.
Incalzirea din spaţiile comune
QETcomun = SET tevi incalzire+radiatoare spatii comune / SET Total imobil x Qcontor [Gcal]
Toţi proprietarii din condominiu suportă cheltuieli pentru Spaţiile comune, proporţional cu suprafaţa utilă declarată în contract.”
Metodologie care se refera, exclusiv, la blocurile fara repartitoare de costuri.

As fi dorit sa aflu daca nu cumva intre timp a mai aparut vreo reglementare noua, pentru ca eu nu am gasit .

In ceea ce priveste intrebarea de la P.S., raspunsul meu este : Nu. Si ca sa fiu sincer nici nu mi-am manifestat interesul pentru a afla vreun raspuns.
Cu deosebita consideratie!

P.S.: Daca este nevoie pot reveni si cu alte elemente care sa justifice punerea subiectului in discutie.
Inca o data, va multumesc!
Nu are cum sa apara alta metodologie pentru ca nu se reinventeaza roata.

Care sunt argumentele pentru care incalzirea pentru spatiile cu alta destinatie decat cea de locuinta sa face defalcat ?
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Căldură pausal Georgi91 Georgi91 Bună ziua! Cum se calculează plata pentru căldură la un apartament ( pausal)? Admistratorul spune că în funcție de materialul din care este făcut ... (vezi toată discuția)