avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Metodologie de calcul a repartizarii cheltuielilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Metodologie de calcul a repartizarii cheltuielilor de incalzire bloc necontorizat (fara repartitoare)

Buna seara!
Ma poate ajuta cineva cu Normele pentru sezonul rece 2011/2012, prin care este precizata "Metodologia de stabilire a consumurilor individuale" pentru apartamentele din blocuri necontorizate care sunt incalzite de la sistemul centralizat - RADET?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:02, 23 Mai 2012
La calculul caldurii in blocuri fara repartitoare, se aplica factorii de corectie ( de amplasare si de puncte cardinale)?

Multumesc.
Nu!
Se calculeaza pur si simplu in baza cotei-parti indiviza.

Referitor la cota-parte indiviza specific pentru calculul caldurii, ar trebui sa se faca un inventar al caloriferelor din apartamente pentru eventuala modificare a suprafetei radiante, deci si a cotei-parti a apartamentului respectiv in economia suprafetelor totale ale apartamentelor.
Aceasta modificare este rezultatul montarii de calorifere performante, cu putere calorica mare in unele apartamente. Acestea trebuie, in acest caz, sa plateasca mai mult la caldura decat un alt apartament asemanator ca suprafata, dar cu calorifere vechi, deoarece consuma mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)
Căldură pausal Georgi91 Georgi91 Bună ziua! Cum se calculează plata pentru căldură la un apartament ( pausal)? Admistratorul spune că în funcție de materialul din care este făcut ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)