avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca ziliera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca ziliera

Buna ziua,
O nelamurire am - am o firma de constructii , in aceasta perioada am terminat o casa de construit si am nevoie de 5 muncitori la curatenie si intretinere si 3 la manipulare de marfuri. As dori ca sa nu le intocmesc un contract individual de munca ci doar un contract munca ziliera ( fiind vorba doar de 10-15 zile de lucru) Astazi am mers la ITm ca sa ridic Registrul de evidenta al zilierilor si un inspector de munca mi-a spus ca imi asum eu riscul facand contract zilier ca nu am voie daca am firma de constructii, ca in constructii nu e voie sa faci contracte ziliere, ca nu e precizat in lege.
Art 11 din legea 52/2011
Art. 11
Se pot presta activitati cu caracter ocazional in urmatoarele domenii:
a) agricultura;
b) vanatoare si pescuit;
c) silvicultura, exclusiv exploatari forestiere;
d) piscicultura si acvacultura;
e) pomicultura si viticultura;
f) apicultura;
g) zootehnie;
h) spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural;
i) manipulari de marfuri;
j) activitati de intretinere si curatenie.


E corect ce imi sune mie domnul de la ITM sau nu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 18 Octombrie 2011
ati construit casa pt. dv. sau firma pe care o administrati a construit-o pt. un oarecare beneficiar?
contractul cu zilierii ce legatura are cu firma? va fi intre firma si muncitori, sau intre dv. ca si pers. fizica si muncitori?
Informatia primita de la ITM este corecta; eu sunt convins ca se vor gasi inspectori care sa considere ca aveti dreptul sa angajati zilieri si unii ca nu aveti dreptul.
Eu unul consider ca legea are drept scop sa identifice domeniile in care se poate presta munca cu zilieri nu identificarea domeniului de activitate al angajatorului. Sunt firme care si-au pus la nimereala mai multe coduri CAEN si ar putea nimeri pe domeniile din lege, insa unele activitati din aceste domenii pot avea caracter temporar in mai toate firmele.
In concluzie eu cred ca nu riscati angajand zilieri pentru curatenie si...
Pentru siguranta eu as cere un raspuns in scris de la ITM.

Potrivit art.3 din Legea nr.52/2011 , raportul dintre zilier si beneficiar se stabileste fara Incheierea unui contract de munca.

Art.11 din lege la care faceti referire are un vid .. si anume nu face precizarea expresa ale cui domenii de activitate este vorba .. este vorba despre obiectul de activitate al benefuciarului sau cel al prestatorului ..
da, casa pe care am construit-o e facuta de firma pe care o administrez pentru un beneficiar .
Asta nu inteleg in Art11. , "domeniul " este domeniul de activitate al unei SC sau face referire la domeniul de munca in care pot lua un zilier , adica munca pe care o depune el sa se incadreze in ceea ce scrie mai sus.

Alte discuții în legătură

Amenda itm vlad0105 vlad0105 Am o firma de constructii avand 3 angajati cu cim.. si in prezent desfasor activitate de pavare alei in curtea beneficiarului .Am angajat un zilier pentru ... (vezi toată discuția)
Zilier in prelucrarea lemnului - virsta de 15 ani Liadore Liadore DOresc sa utilizez zilieri in cadrul productiei noastre, care vor cara lemnele, materialele finite din atelier in depozit. Unul dintre aplicanti implineste 15 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa angajez zilier lidiao lidiao Buna ziua, as dori sa stiu daca in constructii pot angaja zilier, am citit ca nu se poate, nici macar sa-mi sape santuri? (vezi toată discuția)