avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere revenire cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere revenire cic

In momentul de fata ma aflu in ccc si am optat pt perioada de 1 an. Functia pe care o ocup in cadrul firmei este de dir fin, insa in perioada plecarii a fost numita pe aceeasi functie o alta colega din dep. Am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii as putea fi concediata la revenirea din ccc.


multumesc
Cel mai recent răspuns: Denysa29 , utilizator 14:04, 2 Aprilie 2012
1. Pe perioada cat sunteti in CCC dvs. aveti CIM suspendat adica sunteti tot salariata firmei dar nu prestati activitate si nu primiti salariu.

2. Pe perioada cat aveti CIM suspendat poate fi angajata o alta persoana pe postul dvs. dar cu CIM pe perioada determinata pana la revenirea dvs. la serviciu.

3. - Dupa terminarea CCC faceti cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Angajatorul este obligat sa respecte CIM adica sa va reprimeasca pe acelasi post, acelasi salariu, aceleasi clauze din CIM.

4. Puteti fi concediata din mai multe motive: disciplinar, pentru necorespundere profesionala, din motive medicale, datorita desfiintarii locului de munca.
2. cu functia pe care o am eu a fost promovat contabilul-sef, deci nu exista un contract pe perioada det;

4. fiind doua pers cu aceeasi functie pot fi concediata pe motiv de restructurare? daca da la cat timp dupa reinceperea activitatii dupa revenirea din ccc



multumesc
alina_cecar a scris:

2. cu functia pe care o am eu a fost promovat contabilul-sef, deci nu exista un contract pe perioada det;

4. fiind doua pers cu aceeasi functie pot fi concediata pe motiv de restructurare? daca da la cat timp dupa reinceperea activitatii dupa revenirea din ccc



multumesc



Da, exista posibilitate ca una dintre cele doua persoane sa fie concediate pe motiv de restructurare ... angajatorul poate decide acest lucru, imediat dupa revenirea din CCC...

Insa pentru persoanele revenite din CCC- beneficiare ale prevederilor OUG nr.111/2010-, legea prevede o interdictie de concediere cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
asa m-am gandit si eu, dar vroiam si pararea unui specialist. Va multumesc tare mult pentru ajutor.
Si ca o ultima nelamurire ce presupune interdictia din OUG 111/2010 de "cu pana la 6 luni"? este obligat angajatorul sa ma tina aceste 6 luni sau ma poate concedia chiar din prima luna?

1. Din OUG 111/22010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25

(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art.2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

2. Intr-adevar acest "cu pana la 6 luni" lasa posibilitatea interpretarii de catre angajator care poate inceta CIM mai repede de 6 luni.

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada stimulentului de insertie ionut.tudorache ionut.tudorache Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire privind protectia salariatei la concediere in timpul perioadei in care aceasta primeste si stimulent de ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)