avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi in perioada de sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi in perioada de sarcina

Sunt angajata cu un contract pe o preioada determinata in cadrul unui proiect cu finantere europeana. Sunt insarcinata in luna a III-a si mi s-a dat concediu medical pentru sarcina cu risc. Contractul de munca imi expira in luna decembrie. Medicul mi-a recomandat repaus total pana la sfarsitul sarcinii. In aceste conditii pana cand imi va putea primi angajatorul aceste concedii medicale? Indemnizatia pentru concediu medical -sarcina cu risc este suportata de catre angajator sau de catre Casa de Sanatate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 18 Octombrie 2011
Pe perioada specificata in CIM.
Concediile medicale se vor depune la angajator pana la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. ... concediul medical se va plati pana la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat c.i.m.

OUG 158/2005:
Art. 32 - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical jenica2006 jenica2006 vreau sa stiu daca am dreptul la concediu medical,avand contract de munca determinat de 3 luni ,, care expira,,iar eu am perioada de recuperare mai mare decat ... (vezi toată discuția)