avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... drepturi copil cu handicap
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

drepturi copil cu handicap

Legea 448/2006 prevede niste drepturi pentru copilul cu handicap GRAV, procedura de aplicare a legii lasa loc de interpretari, astfel incat legea nu se aplica unitar ci dupa cum interpreteaza juristii locului ( de ex in Bucuresti unele sectoare acorda anumite drepturi, altele nu).

Este posibil asa ceva? Unde ma pot lamuri exact care sunt drepturile copilului meu cu handicap, in instanta ?As dori o consultatie referitor la aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: crisdd , utilizator 15:50, 6 Noiembrie 2008
Depuneti-le inca o data o cerere in acest sens si asteptati sa va raspunda. Daca raspunsul este negativ, atunci va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
Domnule Elis multumesc pentru implicare si pentru sfat, asta am si facut, acum voi astepta un raspuns.

Pana acum am 2 raspunsuri de la ei : unul negativ ( pentru care am depus memoriu la ANPH si am obtinut confirmarea ca cererea mea este legala) si unul pozitiv, in care mi se comunica continutul art. din lege care se refera la dreptul copilul cu handicap grav la indemnizatie sau asistent, si culmea cu cel pozitiv in mana ma duc la ei cu cererea si atunci apare alta jurista care spune ca colega care a facut raspunsul a vrut sa spuna de fapt ca..( ABERATII !!- pe hartie scrie negru pe alb si ea imi spune ce a vrut de fapt sa zica colega ), apoi imi arata procedura , despre care am relatat.


Trecand peste partea materiala , m-am implicat atat de mult incat a devenit important pentru mine sa ma lamuresc cum trebuie aplicata de fapt acesta lege.

Poate asa a fost gandita legea, a fost lasata o portita sa mai faca si statul economie. Daca parintele are timp si energie sa ajunga in instanta primeste 400 lei pe luna ptr. copilul cu handicap daca nu ...

Inca o data va multumesc sfat si incurajare


sa ne spuneti cum s-a rezolvat problema dvs.
Sper sa am putere si energie sa merg pana la capat.

Oricum parerea mea ca nespecialist este ca procedura ar trebui aplicata in spiritul legii, indiferent cat de ambigua ar fi ea nu poate contrazice legea, iar daca se intampla asta este datoria lor sa lamureasca problema la forurile lor superioare sau sa ii sprijine pe cei interesati sa faca asta.

De aceea am postat acest subiect sa vad ce parere au specialistii in domeniu.


Observatia dumneavoastra este una corecta, spiritul legii este cel prezentat de dvs. Mai mult, va dau dreptate cu privire la problema pe care o aveti: puteti opta intre indemnizatia de insotitor si asistent personal. Este un drept al copilului dvs. Legal, dar mai ales moral, un parinte nu are voie sa lase lucrurile asa...

Cat despre concediul pt ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, acest drept vizeaza un drept al dvs, raportat la relatia juridica dintre dvs si angajator. In opinia mea lucrurile sunt clare.

Va mai pot spune ca primul meu proces ca jurist a fost unul asemanator, mai precis am sustinut cazul unui copil caruia i s-au incalcat flagrant drepturile prevazute de legislatia din Romania. Si al doilea proces la fel. Judecatorul mi-a dat dreptate, am castigat ambele procese dar pot sa va spun ca nu am mai avut niciodata de atunci sentimentul acela unic de multumire si implinire personala si profesionala. Chiar am simtit ca ,,am facut dreptate”...A fost un adevarat examen al constiintei proprii si apoi al profesiei juridice...

In concluzie, rugam si pe juristii care v-au dat solutii contrare sa intre aici , pe forum. Ca nimeni nu-i perfect, nu?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav dalerona dalerona Buna seara! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin. Am un copil de 1 an ... (vezi toată discuția)
Copil cu sindrom down adrianungureanu976 adrianungureanu976 Buna ziua, Pe 11 iunie s-a nascut fetita mea, care are sindrom Down, precum si malformatii cardiace. Inteleg ca s-ar incadra la gradul 1 de handicap, sau ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil 4luni cu handicap grav down down Buna ziua sunt mama a 6copii din care cel mic de 4 luni este diagnosticat cu sindrom down. Am certificatul de handicap.Am depus actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)