buna ziua ,
lucrez de cativa ani la o societate romano-germana si aproape tot anul sant detasat in germania la firma mama , primesc pe zi o suma de bani 43 eur mai exact si stiu din surse sigure ca firma mea se deconteaza la stat cu o suma de 85 euro. intrebarea mmea este : daca actionez firma in instanta am vreo sansa sa mi recuperez diferenta de bani ? si inca ceva , am auzit nu stiu exact din aceasta cauza va scriu aici ca exista o lege care obliga angajatorul la o plata in plus peste 30 de zile daca angajatul este delegat pe o perioada mai mare de zile in strainatate . Varos poate este cineva in masura sa mi explice daca am aceste drepturi , va multumesc
Prin H.G.518/2003 privind unele drepturi si obligatii ale personalului român
trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu
caracter temporar, se stabileste nivelul diurnelor. Pt. Germania acest nivel este de 35 Euro. Valoarea diurnei se stabileste in C.I.M., Regulamentul Intern sau C.C.M. la nivel de unitate. Diurna nu se deconteaza la stat, aceasta este suportata de catre angajator in totalitate. Angajatorul poate beneficia de deducere la impozitul pe profit in limita sumei mentionata mai sus x 2.5.
Delegatie
LALA68
Multumesc pentru promptidudinea si corectitudinea raspunsurilor pentru subiectul cu diurna.
Mai am o intrebare Vor sa ma trimita in delegatie in ungaria ... (vezi toată discuția)