avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... vanzare imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

vanzare imobil

Buna ziua,

apelez la Dvs fiind intr-o tergiversare obositoare cu Noul Cod Civil.
Intrebarea mea este : daca am un precontract semnat de vanzare -cumparare a apartamentului in luna septembrie , poate fi valabil demersul de finalizare a semnarii contractului de V-C in aceasta luna pe vechea lege, tinand cont ca precontractul , actiunea vanzarii este inceputa dinainte de 1 oct?
Pe data de 4 oct.trebuia sa semnez contractul cu cumparatorul si notarul nu n-ea dat voie, facand un nou dosar, iarasi extractul de carte funciara...etc.
Va multumesc,
Maria.
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 09:47, 24 Octombrie 2011
Va multumesc,

atunci de ce notarul mi-a cerut ca saptamana viitoare sa-i duc alta adeverinta de la admn de locatari, daca, dupa cum v-am spus o are pe cea din 4 oct.luna asta?
Cu birocratia asta nu mai rezist...
O seara frumoasa!
Am vandut o garsoniera cu precontractul pe vechiul cod civil iar contractul a fost tot pe vechiul cod civil desi intrase in vigoare noul cod civil. Din cate stiu si in instante procesele incepute pe vechiul cod se finaliezeaza pe respectivl cod. Fiind diferente o actiune inceputa pe vechiul cod nu se poate finaliza pe noul cod. Am vazut totusi ca multi notari fac dupa ureche...

Pe 5 sept am facut precontract si pe 3 oct contract. Desi initial notarul facuse contractul pe noul cod a modificat si am semnat tot pe vechiul cod.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
cerul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vand apartament prin programul prima casa ? jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua As dori si eu sa stiu cum se procedeaza ptr a vinde un apartament prin programul \\"prima casa\\" ? Cand se poate face precontractul ?Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,eu si sotul in septembrie 2019 am cumparat un teren ... Ana710 Ana710 Buna ziua ,eu si sotul in septembrie 2019 am cumparat un teren dar sa facut un ante contract de vanzare cumparare terenul a fost luat in rate 4000€avans si ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)