avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prescriere debit?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prescriere debit?

am inceput sa primesc niste notificari de plata de la o firma de recuperare debite. Problema e ca debitul e din octombrie 2004. S-a prescris sau nu dreptul de a ne actiona in judecata, avand in vedere ca sunt aproape 4 ani de la data la care trebuia platita factura. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:46, 18 Septembrie 2008
in mod ar trebui sa se fi prescris. acum depinde si de natura debitului, daca au mai fost facute plati partiale de-a lungul timpului sau nu. Daca e vorba de celebrele facturi de telefonie mobile si somatiile Eos KSI, nu prea mai au mari sanse de recuperare.
Dacă de la data la care creanţa a devenit exigibilă nu a survenit nicio cauză de întrerupere a prescripţiei (după întrerupere curgînd un nou termen) sau de suspendare a cursului prescripţiei, puteţi invoca împlinirea cursului acesteia.

Prin urmare, puteţi paraliza orice acţiune în instanţă prin invocarea prescripţiei extinctive, termenul fiind cel general, de trei ani.

Sper că nu aţi semnat, în decursul acestui timp, vreun act de recunoaştere a datoriei.

Liviu S.Bordaş

Care era termenul de plata a facturilor respective? In functie de aceasta se calculeaza termenul de 3 ani de presciptie a datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-debit restant Gabriel71 Gabriel71 In luna noiembrie 2010 primesc un telefon de la aceasta firma de recuperatori(care sint mai rai decit camatarii) prin care mi se aduce la cunostinta ca am o ... (vezi toată discuția)
Debit restant de 10 ani- cerere/somatie executare SCORPION2222 SCORPION2222 Prescriptia extinctiva nu este definita in legea civila totusi Decretul 167 / 1958 in art. 1, alineatul 1, consacra efectul prescriptiei extinctive \"dreptul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate recuperare datorii Tempo Tempo Am primit de curand de la EOS KSI ROMANIA SRL o instiintare in legatura cu un debit pe care il am la Orange (la fostul Dialog de fapt) din anul 2001. Debitul ... (vezi toată discuția)