avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul impozit pe profit

O firma de prestari servicii isi contabilizeaza combustibilul in contul 658.08. La calculul impozitului pe profit acest cont este deductibil sau nedeductibil?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:05, 20 Octombrie 2011
Inregistrarile contabile facute cu ajutorul acestui cont reprezinta cheltuieli deductibile.

Insa conform Codului fiscal in anul 2011- art.21(4), litera t, urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

Depinde daca va incadrati la exceptii. Contul 658.1 reprezinta cheltuieli nedeductibile.

Iar daca puteti deduce cheltuiala cu combustibilul, acesta trebuia inregistrat in cont 3022 si cheltuiala in cont 6022.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma scad cu bonurile de benzina mariu43 mariu43 detin o firma si masina mea personala este cu contract de comodad.daca ma deplasez dupa marfa si de la un magazin la altul pot sa ma scad cu carburant in ... (vezi toată discuția)
Decontare conbustibil e_florin e_florin Buna ziua,dupa ultimile reglementari se poate deconta bonuri conbustibil pentru o masina ce este proprietatea firmei? Masina este autoturism 5locuri si este ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuiala cu itp la masina pe firma NNorbert NNorbert Buna ziua Avem o masina pe firma la care deduc 50% din combustibil, intrebarea mea ar fi cum se contabilizeaza daca s-a facut ITP-ul pentru masina ... (vezi toată discuția)