avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare conbustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare conbustibil

Buna ziua,dupa ultimile reglementari se poate deconta bonuri conbustibil pentru o masina ce este proprietatea firmei? Masina este autoturism 5locuri si este folosita pentru deplasare in interes de serviciu. Este folosita doar de administratorul firmei Necesita foaie de parcurs ? va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
e_florin, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmelalita , utilizator 10:36, 26 Octombrie 2009
Nu ati dat alte amanunte asa ca o sa va dau textul de lege :
La articolul 21 alineatul (4) se introduce o noua litera t) , cu urmatorul cuprins :

Nu sunt cheltuieli deductibile:
l) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi

Daca va incadrati in categoriile de mai sus , bonurile de combustibil trebuie insotite de foi de parcurs completate corespunzator si de delegatii , daca este cazul .
Conform OUG 34/2009 privind reflectarea in contabilitate a unor operatii economice:
În cazul achizitiei din tară de combustibili, TVA nerecuperabilă potrivit
Codului fiscal se include în costul combustibilului, evidentiindu-se prin
articolul contabil:
% = 401 "Furnizori”
3022 „Combustibili”
sau
6022 “Cheltuieli privind combustibilul”
4426 „TVA deductibilă”

si concomitent
3022 = 4426 „Combustibili” “TVA deductibilă”
sau
6022 “Cheltuieli privind combustibilul”
după cum combustibilul este sau nu stocat.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
carmelalita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pe profit cactusul cactusul O firma de prestari servicii isi contabilizeaza combustibilul in contul 658.08. La calculul impozitului pe profit acest cont este deductibil sau nedeductibil? (vezi toată discuția)
Inregistrare bon de casa combustibil gabi.b gabi.b Cum inregistrez un bon de conbustibil la o microintreprindere? Este deductibil tva? Mai este valabil oug 34/2009 \"De asemenea, atat la calculul profitului ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)