avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Investire titlu executoriu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Investire titlu executoriu

Buna,

Investirea unei decizii cu titlu executoriu e obligatia noastra sau poate sa investeasca si executorul judecatoresc ales ?
Cel mai recent răspuns: ELENA Enache , Consilier juridic 21:16, 18 Septembrie 2008
Investirea o faceti dvs, nu este f greu ce aveti de facut.

Platesti o taxa de 6 lei la trezoreria sectorului unde locuiesti (dc vrei mai multe exemplare, platesti tot atatea taxe), faci copie xerox lizibila dp decizie, o cerere si timbru judiciar de 0.30 lei / exemplar si le depui la registratura instantei care a emis decizia, in prealabil soliciti la arhiva sa se transmita dosarul la registratura.
Executorul judecatoresc trebuie sa primeasca titlul executoriu (adica hotararea investita) si are doar obligatia de a-l pune in executare - deci obligatia privind investirea nu este in nici un caz a executorului, ci a dvs.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2008
Florentina Ragalie, Consilier juridic
va multumesc mult
Inca o intrebare daca ajunge hotararea la executor judecatoresc fara investire ce se intampla ?
Poate sa execute si fara investire ?
Hotararile judecatoresti in comercial nu trebuie investite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)
Investire ordonanta presidentiala pt somatie OANA GORAN OANA GORAN daca fac cerere de investire a ordonanatei presid . pt somatia de plata , trimit cererea la judecatoria care a emis ordonanta, platesc taxa de 4 lei + timbru ... (vezi toată discuția)
Eliberare hotarire marryy_lm marryy_lm ma confrunt cu urmatoarea problema: am avut un proces la judecatoria sector 3 unde am cistigat ,dar la apel si recursul care a fost la curtea de apel am ... (vezi toată discuția)