avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... timp de recurs ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

timp de recurs ?

Buna,

Am o hotarare de la Curtea de Apel Oradea comunicata in data de 4 iunie mai pot sa ma adresez la Inalta Curte de Casatie si Justitie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 19 Septembrie 2008
Art.103 alin.1 C.proc.civ. reglementează sancţiunea decăderii statuând că neexercitarea oricărei căi de atac şi neîndeplinirea oricărui alt act de procedură în termenul legal atrage decăderea afară de cazul când legea dispune altfel sau când partea dovedeşte că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei.
Decăderea este aşadar pierderea unui drept privitor la declararea unei căi de atac sau la îndeplinirea unui act de procedură care nu a fost exercitat în termenul prevăzut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta ContSters42601 ContSters42601 Buna seara! Doresc si eu o precizare.O sentinta pronuntata de instanta de contencios adm.si fiscal a tribunalului , nu este atacata in termenul legal cu ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv!!!!! magdalenapaun magdalenapaun in situatia in care hotararea a fost comunicata la sediul societatii, dar ea a fost primita de catre o persoana care nu avea nici-o calitate in firma, iar ... (vezi toată discuția)
Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)