avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie persoana decedata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie persoana decedata

Unchiul meu a decedat si nu a luat pensia pe luna in care a decedat.
El nu are copii si nici sotie (era divortat).
Intrebarea mea este daca altcineva poate lua pensia - mama lui, fratele, sora si care sunt demersurile ce trebuie facute?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:45, 20 Octombrie 2011
Cu copia certificatului de deces o persoana din familie care l-a inmormantat va merge sa ia ajutorul de inmormantare . ocazie cu care va solicita si pensia.
Legea 263/2010

Art. 120
(1) Sumele neincasate de catre pensionar, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul si/sau, dupa caz, drepturi restante de pensie, cuvenite si neincasate pana la deces, se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima pensie AFANFANA AFANFANA Pe data de7 august a decedat unchiul meu ,nu are copii nici sotie supravietuitoare ,in anul 1994 mi-a facut un testament autentificat la notar prin care i-mi ... (vezi toată discuția)
Deces, plata ultimei pensii alberta33 alberta33 Va rog daca 2 frati depun la casa de pensii locala cerere fiecare solicitand acelasi drept adica pensia pe luna in curs a tatalui lor decedat cui i se va ... (vezi toată discuția)
Pensie Mona Cotor Mona Cotor As dori sa intreb, am dreptul sa ridic ultima pensie a sorei mele, decedate în data de 11 noiembrie?Mentionez ca sora mea nu are alți urmași, nu avem ... (vezi toată discuția)