avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este necesara autorizatie de constructie pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este necesara autorizatie de constructie pentru reparatii exterioare imobil?

Buna ziua, si multumesc anticipat interlocutorilor. Intrebarea este daca este necesara autorizatie de constructie pentru reparatie exterioara la un imobil, mai exact pentru montarea termosistemului ? Multumesc si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: aka.fg , utilizator 19:32, 26 Octombrie 2011
'montarea termosistemului' nu este o reparatie. Teoretic aveti nevoie de autorizatie.
ok, daca nu este o reparatie a peretilor exteriori,nici o constructie nu este, Atunci cum ramane, este sau nu nevoie de autorizatie de constructie,si daca se poate ( de la cineva cunoscator), se poate mentiona si vreun articol de lege care reglementeaza acest lucru?Multumesc mult.
peretii exteriori nu va apartin dvs, ci asociatiei, iar "montarea termosistemului" (cum spuneti dvs) trebuie facuta de catre asociatie, p[entru armonia aspectului exterior al blocului, asa cum prevede legea 230/2007 intr-unul dintre articole (nu stiu exact care, dar va puteti documenta la topicul " documentatie specifica asociatiilor de proprietari..." existent in prima pagina a forumului.
dealtfel, pentru orice reparatie sau modificare adusa partilor comune de catre dvs, va trebuie acordul asociatiei
Multumesc,cred ca nu am mentionat ca nu este vorba de un bloc ci de un apartament intr-o casa.Schimba ceva? Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termoizolatie apartament bloc ContSters138306 ContSters138306 Buna ziua. Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar ... (vezi toată discuția)
Responsabilitati timpuriu timpuriu pereti exteriori ai unui bloc fac parte din \" partile comune \" ale imobilului daca unul sau mai multi propietari intervin la acesti pereti facand niste ... (vezi toată discuția)
Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei zolyxx zolyxx Buna ziua, Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori ... (vezi toată discuția)