avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... responsabilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

responsabilitati

pereti exteriori ai unui bloc fac parte din " partile comune " ale imobilului
daca unul sau mai multi propietari intervin la acesti pereti facand niste nise ptr montarea de usi ptr acces in balcon , cine trebuie sa se sesizeze ?
dar daca s-au montat si calorifere in aceste balcoane ,( energia termica nu este contorizata individual) cine trebuie sa se sesizeze ? prin montarea de calorifere in plus se poate interpreta aceasta fapta .....furt ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 14:47, 20 Septembrie 2016
Orice vecin poate sesiza. Sau orice alta persoana.
Autoritatile pot fi sesizate despre nerespectarea/incalcarea dispozitiilor in vigoare de catre orice cetatean
Referitor la instalarea neautorizata de consumatori suplimentari de energie termica,la fel ,
orice persoana are dreptul sa sesiseze oficial autoritatile in drept sa verifice si sa aplice eventuale masuri/sanctiuni
1. Ca sa-si monteze usa exterioara, proprietarul trebuia sa obtina acordul conducerii asociatiei si autorizare de constructie de la primarie.

2. Proprietarii care si-au montat calorifere in plus nu au de ce sa fie sanctionati de autoritati.
Nu se cere aprobarea autoritatilor ca sa-ti montezi calorifere, ci ca sa le scoti pe cele actuale, adica sa te deconectezi.

Pe de alta parte, orice proprietar poate cere conducerii asociatiei sa modifice cota-parte indiviza privitoare la calculul caldurii proportional cu noile corpuri de incalzit montate in plus sau cu care inlocuiesc vechile calorifere cu unele mai mari.
nu se cere autorizatie ptr montare calorifere ? ciudat , stau si ma intreb daca nu este contorizare individuala, ptr 6 calorifere incalzite nu este cheltuiala mai mare fata de 4 calorifere ? spuneti sa se modifice cota -parte -indiviza , intrebarea este cum ? daca nu este documentatie , sunt de acord ca ori ce cetatean poate sa faca sesizari dar conducerea asociatiei are vreo atributie in acest scop , administratorul , fiind vorba de parti comune (pereti exteriori si reteaua de termoficare ) are vreo atributie . Lipsa de atitudine al reprezentatilor blocului se poate sanctiona ? ( civil,penal ) ptr ca raman la parerea ca bransarea la reteaua de termoficare ,sau prin simplu fapt ca s-a marit suprafata ce trebuie incalzita ,beneficiind de xaldura fara sa platesti eu cred ca aceasta fapta este FURT ,intrebarea este cu complicitate alesilor?
Daca lucrarea practicarii unei nise nise pt.montarea usa exterioara balcon a fost executata fara autorizatie dar cu mai mult de 3 ani in urma autoritatea primariei nu mai poate sanctiona nerespectarea dispozitiilor

Alte discuții în legătură

Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Renuntare la repartitoare si ajutoarele de incalzire ilinkagb ilinkagb Buna ziua Va rog exista undeva o dispozitie legala referitoare la ajutoarele de incalzire si obligativitatea reapartitoarelor ? Mai precis ,bloc ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)