avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul din concubinaj

Tatal lui nu a vrut de la inceput copilul,m a parasit cand eram gravida,m am descurcat singura,nu mi a dat absolut nimic(am si martori ca l am crescut singura).Acum copilul are 2 ani.In iunie anul trecut au aflat parintii lui de copil,iar eu din bunavointa l am mai dus pe la ei si l am mai lasat pe la ei pe perioade scurte de timp!perioade in care tatal sau tot nu a fost prea interesat!acum dupa 2 ani de zile el incepe sa aiba pretentii asupra copiluli si asta doar pentru ca parintii lui il vor pe copil,find primul nepot!si au pretentii sa l duc pe weekend la ei de ziua lui si exagereaza pentru ca in primul rand e dreptul tatalui nu al lor.
precizez k am facut greseala sa l trec pe numele tatalui si acum ma lovesc de piedica asta peste tot!
Tatal sau este un om iresponsabil,vrea copilul pt ei doar pt a ma santaja pe mine pentru ca am acum o noua relatie.Eu nu pot pleca cu copilul nicaieri pt ca se opune el,de fapt ai lui se opun!
Am sa fac o hotarare de incredintare a copilului,dar vreau una exclusiva pentru ca:
-copilul nu este atasat sufleteste de el,pentru ca nu s a ocupat deloc de cresterea lu,si mi se par absude pretentiile pe care le au ei din moment ce nu ajuta cu nimic la cresterea copilului si tot ce face face de fatada;
-nu mi se pare normal ca la 2 ani sa plece din oras la 160km si sa ramana la ei doar pt ca asa vor ei din ambitie
-eu i am facut un program alimentar,iar acum ca a mai crescut este atasat f tare sufleteste de mine si nu doarme fara sa l adorm eu
-fiind un iresponsabil,nu are idee cum sa se comporte cu un copil mic pentru ca nu a fost mai deloc in preajma lui mi se pare absurd sa las copilul singur cu el
Nu mi se pare normal sa l intereseze de copil doar pt ca ai lui nu vor sa si piarda urmasul,de aceea vreau sa aiba legaturi cat mai rare cu el.In plus copilul s a atasat f tare de barbatul cu care am o relatie de un an de zile(de cand avea copilul un an),ii spune lui tata,si e la o varsta frageda la care e usor influentabil!ce va crede copilul?
Cum sa fac?????
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2008
ramonab, utilizator
Cerere in instanta pentru stabilirea programului de vizite la domiciliul dumneavoastra si numai cand sunteti si dumneavoastra de fata. Binenteles proba cu martori care sa va sustina spusele.
Si ar fi bine sa cereti si pensie alimentara pentru copil - pentru cresterea si intretinerea lui.

mult succes!!!!!!
nu aveti cum sa va opuneti daca tatal doreste sa viziteze minorul.
in instanta, la stabilirea programului de vizita, se va lua in calcul distanta de 160km si faptul ca minorul este foarte mic si are mare nevoie de mama.
in rest, bunicii nu au niciun drept sa se ridice cu pretentii referitoare la copil, in instanta, singurul poate fi tatal lui.


av. Vasilescu
Atentie, va rog! Minorul este la mama iar aceasta nu poate cere pentru tatal copilului program de vizitare, doar daca acesta ar solicita se poate opune , fiind copilul foarte mic si atasat de mama.
Faceti cerere de incredintare minor.Daca va formula cerere reconventionala, tatal minorului, avand pretentia sa-si viziteze minorul cu posibilitatea luarii din domiciliul mamei, formulati intampinare si spuneti ca nu sunteti de acord cu acest lucru, deoarece distanta este mult prea mare, minorul are numai doi ani si este atasat de d.-str.Nu-i puteti cenzura dreptul tatalui de a avea legaturi personale cu minorul, insa puteti sa faceti apararea in sensul mentionat mai sus.Atunci angajati un aparator care sa va reprezinte interesele minorului.Cu stima!
Doamna, sa nu spuneti toate cele ce ne-ati aratat noua in instanta... ca se va intreba judele cum adica nu puteti pleca nicaieri cu copilul ca se opune tatal, deci ati pleca, deci minorul poate face fata unei calatorii in strainatate, dar nu poate face fata unei "calatorii" de 2 ore ca sa aiba o relatie cu tatal lui!
Mentionez ca minorul are dreptul sa mentina legaturi cu toate rudele sale si s-au obtinut programe de vizitare penru bunici. In Romania!

E considerat ciudat de unele instante chestia cu dormitul impreuna, am vazut judecatoare care a intrebat mama daca nu i se pare ca e prea protectiva, excesiv... :O La TMB asta, acum vreo cateva luni; nu va mai spun ce a intrebat-o mai departe, ca va suparati pe mine! Ca sa nu va spun ca o sa-si puna problema cum de v-ati facut o relatie dormind mereu cu copilul!

Chestia cu numele nu e mare chestie, nu e nimic diferit decat... numele! Drepturile tatalui se mentin si daca minorul nu are numele sau.

Inteleg situatia dv., e cam aiurea, insa si faptul ca l-ati mai lasat pe copil la tata sau la bunici denota ca ar putea face fata unei relatii cu acestia si ar fi argument impotriva dv.
Va fi extrem de greu (ca sa nu va spulber toate sansele) sa obtineti ceea ce doriti... Puteti incerca cu expertiza psihologica sau cu prezentarea opiniei unui psiholog in instanta... sa aratati care ar fi impactul acestei situatii asupra copilului, ca l-ar bulversa etc. Poate sa va zbateti pentru o ascultare a copilului, desi e cam mic, nu cunosc astfel de cazuri!

:offtopic: Florenta, te rog nu redacta mesaje consecutive, editeaza-l pe cel anterior daca mai ai ceva de adaugat. Mersi de intelegere.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Contact minor cu toate rudele de gradul 1 etc... Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, La acordarea dreptului de vizita parintelui necustodian, cum apreciaza instanta dreptul copilului de a avea contact cu toate rudele de gradul 1 ... (vezi toată discuția)