avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare pre-executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare pre-executare

Buna ziua,
O sa incerc sa fiu cat de scurta se poate...anul trecut pe la inceput de octombrie m-am trezit la usa cu vizita celor de la [sc recuperari creante], care ma instiinstau ca am de platit la ei o datorie cesionata de la o banca,o descoperire de salar ce am avut-o cativa ani in urma,vreo 4 sau 5 cred,si pe care nu am mai putut-o plati a ajuns la ei,in fine,dupa lungi discutii cu ei mi-au impus sa platesc in rate care sa le convina lor si sa le semnez o hartie prin care sunt de acord cu cea ce scriu ei acolo,intrand in panica si mai tare ca sa scap de ei am facut prostia sa semnez acea hartie si dupa aia am mai primit timp de cateva sapt telefoane stresante si amenintatoare de la ei;si de anu trecut pana acum liniste si pace.Acum gasesc in posta un plic de la ei pe care scrie notificare pre-executare,in care ma instiinteaza ca dc in 7 zile nu platesc suma de 2785,in baza inceperii procedurii de executare silita,vin acasa cu executoru si-mi pun sechestru pe bunuri mobile si imobile,ceea ce eu nu am nimic pe numele meu,si la sfarsitul scrisorii imi zic ca pt obtinerea unei intelegeri de a plati in rate sa-i contactez.
V-as ruga dc se poate sa ma lamureasca cineva ce se poate intampla in urmatoarea faza?si dureros e ca nici nu am acesti bani sa le platesc lor,chiar si in rate sa fie,pt ca nu am serv,sunt cu bebe acasa ci doar salaru sotului.
Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:18, 20 Octombrie 2011
In primul rand, daca datoria este de 4-5 ani, este prescrisa, iar acesti recuperatori merg la intimidare.
Recunoasterea scrisa sau acordul de plata pe care l-ati semnat ulterior, nu are nici o valoare, pentru ca este o recunoastere a unei datorii deja prescrise (peste 3 ani).
Apoi, daca nu aveti nici un venit si nici bunuri imobiliare sau chiar mobiliare pe numele dvs., nu au ce sa execute silit.
In concluzie, nu va mai stresati, nu-i bagati in seama, pentru ca amenintarea cu sechestrul pe bunuri este de bau-bau, si ei stiu acest lucru, dar, poate-poate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datori la banca camyy20122 camyy20122 buna ziua.soacra mea sa facut un credit in magazin in 2008.ratele leam platit pana mai anu trecut cand sotul meu nu a mai avut serviciu au inceput problemele ... (vezi toată discuția)
Executare silita coplatitor e.ladislau e.ladislau Va scriu in calitate de coplatitor al unui credit ipotecar, ratele la credit nu au mai fost platite iar banca care a acordat imprumutul a vandut creanta la o ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita lise lise Buna ziua .un craciun fericit tuturor.In anul 2008 am facut un credit la banca sotia fiind girant si timp de2 ani am fost cu plata la zi. In 2010 am pierdut ... (vezi toată discuția)