avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea judecatoreasca

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se poate face reabilitarea judecatoreasca in cursul unui proces penal la care hotararea de condamnare definitiva nu a fost pronuntata si inculpatul este cercetat in libertate
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:29, 22 Octombrie 2011
Normal ca nu se poate. Cum sa va puteti reabilita cand inca nu stiti daca ati fost condamnat?
daca se poate reabilita pentru o condamnare anterioara.....
Deci......a avut o condamnare in 2001 pentru care si-a ispasit pedeapsa. Acum e cercetat in libertate pentru alta cauza penala in care s-a ajuns la inalta curte si este incadrat ca recidivist. Se poate face reabilitarea pentru pedeapsa din 2001 daca este cercetat dar nu s-a emis o hotarare definitiva? Banuiesc ca in cazul in care se face reabilitarea se poate schimba incadrarea si se reduce pedeapsa....
Multumesc mult pentru raspuns
Nu se poate face reabilitarea. Ati spus ca este recidivist. Inseamna ca nu s-ar fi implinit termenul de reabilitare.
Cititi art. 38 din Codul penal.
termenul de reabilitare s-a implinit, numai ca nu s-a ocupat sa faca reabilitarea judecatoreasca.
In 2001 a fost condamnat la 18 luni. reabilitarea se putea face la 4 ani + jumatate din pedeapsa (9 luni). deci in 2008 se implinea termenul pentru reabilitare. Acum este judecat in stare de libertate intr-un proces penal pentru o fapta savarsita in 2007, dar pentru care nu s-a pronuntat o hotarare definitiva. Avand in vedere ca inca nu este condamnat, dosarul fiind pe rol la inalta curte se poate face reabilitarea pentru prima pedeapsa??? intrucat sentinta nu a fost pronuntata si terenul s-a implinit pentru reabilitare?
multumesc,
Nu se poate face reabilitarea pentru ca a mai savarsit o fapta penala inainte de a se implini termenul de reabilitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen de incercare/reabilitare alexbz alexbz buna ziua si am si eu o ? am de ispasit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani si 4 ani de incercare pentru complicitate furt, cand implinesc cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca speta SABINA BB SABINA BB o persoana fizica vrea sa se reabiliteze judecatoreste.Indeplineste conditiile pentru prima condamnare dar mai are pe rol un dosar penal pt. care nu are ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)