avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Agent termic... Parcare spatiu public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Agent termic... Parcare spatiu public

Buna ziua,

am doua intrebari:

1) exista vreo prevedere legala prin care se precizeaza ca daca o singura familie dintr-un bloc solicita livrarea de agent termic, ceilalti trebuie sa se supuna, indiferent daca numarul lor este majoritar?

2) Pe situl primariei sectorului 6 am vazut urmatoarele:

"În cazul în care, deşi parcat într-un spaţiu public amenajat, autovehicul sau vehiculul staţionează o perioadă mai mare de 7 zile calendaristice, fără a fi mişcat, acest spaţiu se consideră abuziv ocupat, autovehiculul sau vehiculul urmând a fi ridicat, transportat şi depozitat în locul special amenajat. În vederea aplicării acestei sancţiuni, Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 6 şi/ sau A.D.P.D.U. Sector 6 va marca roata din stânga faţă a autovehiculului sau vehiculului, pe cauciuc şi asfalt cu vopsea de culoare roşie şi se va fotografia (cu data şi ora) în vederea dovedirii staţionării abuzive. În cazul vehiculelor cu o singură axă se va marca oricare din roţi."

Imi puteti spune in baza carei legi se poate ridica un asemenea autovehicul?

Multumesc,

dan revengiu
Cel mai recent răspuns: dombricka , utilizator 15:34, 21 Octombrie 2011
1) cel mai usor puteti afla de la centrele de informare a cetatenilor ce apartin de primaria sectorului 6 ... in dr. taberei exista unul pe bd timisoara, vis-a-vis de BCR (intersectia cu str. sibiu)
2) nu ar fi mai sigur de intrebat la politia comunitara sector 6 si/sau ADPDU sector 6 ?
1) Nu este nici o prevedere legala prin care sa se precizeaze daca o persoana poate sa ia o hotarare impotriva majoritatii .

Legea 230/2007 cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietarispune ca :

2) Hotarârile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de
proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. În statutul propriual asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unudin voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.
(3) În situatii exceptionale, hotarârile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor
unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care îi vizeaza
direct, pe baza de tabel nominal.
Asta este situatia la bloc .

2)Acesta lege la care va referiti cu ridicarea autovehiculelor este o hotararea primariei de sector si aceste hotarari difera de la sector la sector sau de la oras la oras .
Eu cred ca legea 230/2007 se refera la hotararile adunarii generale in ceea ce priveste proprietatea comuna iar dorinta unui proprietar de a beneficia de caldura ( serviciul dorit) nu se incadreaza la comun. Altfel, poate intr-o zi o majoritate poate hotara si sentimentele unui proprietar dintr-un condominiu.
Sau altfel, poate acea majoritate sa hotarasca sistarea apei reci ( de exemplu) unui proprietar care are ochi albastri ?.:-/
Am intrebat si la politie (care mi-a rasopuns sa dau toate datele de identificare, nu doar nume si prenume cum facusem, ci si adresa (nu inteleg de ce), le-am dat, dar n-au mai zis nimic. La ADP S6 nici macar le telfoon nu raspunde nimeni, daramite pe email. Am trimis o solicitare in 08.07 si n-am primit raspuns niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 alegerea comitetului gi gi adunarea generala nu a fost reconvocata in 10 zile de la convocare si nu s-a facut dovada anuntarii tuturor proprietarilor de reconvocarea adunarii generale. ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala: organizare; sprijin de la primarie acameliac acameliac Suntem nemultumiti de modul in care gestioneaza interesele blocului actualul presedinte de asociatie. Pentru initierea unei Adunari Generale avem nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)