in cazul in care am depus o cerere de amanare pentru a mi se comunica inscrisurile de la dosar(la al doilea termen si a doua amanare, prima amanare fiind pentru motive de sanatate) , poate reclamantul sa propuna probe, iar instanta sa le admita, in conditiile in care eu nu sunt prezenta? nu ar trebui sa se puna in discutia partilor , conform principiului contradictorialitatii?
avlil a scris
"u.b.i.k., unde scrie in procedura ca trebuie comunicate actele acasa? In afara de cerere?
Vrei actele, te prezinti sa le iei... ca sa nu spun ca mi se pare normal sa nu dea termen daca actele fusesera depuse cu mai mult de 5 zile inainte de termen, ele fiind la dosar spre consultare si xeroxare...
Justitia nu spune ca e echitabil ca justitiabilul sa stea cu mainile in san si judele sa se zbata cu partea adversa...
Daca nu te prezinti, poti pierde multe drepturi procedurale! Si e normal asa!"
nu scrie intr-adevar nicaieri in procedura explicit ca toate inscrisurile trebuiesc comunicate, insa , art 113, c. proc. civ. , alin 2, apune ca "daca mai multi parati au un singur reprezentant sau daca paratul are mai multe calitati juridice, se va comunica o singura copie de pe actiune si de pe inscrisuri si se va inmana o singura citatie ; de unde rezulta- chiar daca nu se spune expres- ca nu doar actiunea trebuie comunicata, ci si inscrisurile existente in dosar.
"cand dovada se face prin inscrisuri se vor alatura la cerere atatea copii cati parati sunt" (112 pct. 5)
Daca scopul pentru care s-a instituit acesta obligatie nu ar fi acela de a se comunica ... atunci care ar fi relevanta lui?
Dar pe de alta parte nici dvs. nu puteti sta la hotel plapumioara purtand prin corespondenta procesul (caracterizat prin oralitate, contradictorialitate si altele asemenea.)
Adica s-ar putea sa dati de un judecator care sa stie al naibi de bine sa motiveze "intuitia" de care vorbea u.b.i.k mai sus. (cereri repetate de amanare pot fi expresia exercitarii abuzive a drepturilor procesuale).
Poate ca reclamantul nu depusese nici un inscris atasat cererii pe care instanta sa vi-l comunice. Iar faptul ca reclamantul nu depusese INCA asemenea iunscrisuri nu va scutea pe dvs de a raspunde in scris, prin intampinare pretentiilor reclamnatului la termenul ce vi se acordase deja (inteleg ca va mai fost admisa o cerere de amanre, ocazie cu care n-ati cerut sa vi se comunice ce ziceti pe urma ca nu vi s-a comunicat).
da, intr-adevar, mi s-a mai admis o cerere de amanare pe motive de sanatate, anterior cererii de amanare pt a mi se comunica inscrisurile de la dosar. insa, cum sa fi formulat intampinare, atata timp cat nu cunosc piesele de la dosar? mentionez ca aceasta cauza se judeca in alt judet(la o distanta de 150 km fata de orasul meu de domiciliu) , ceea ce ar fi facut si mai complicata deplasarea mea pt a ridica inscrisurile de la dosar, inscrisuri care oricum, ar fi trebuit sa mi se comunice, neexistand obligatia mea de a ma deplasa pt a le ridica.
Ei. iata un amanunt - 150 de km (adevarul sta in amanunte) care inclina balanta catre dvs.
Totusi, (in sens mai restrans cei drept) dreptul de aparare inseamna si dreptul partii de a-si angaja un aparator.
Incercati sa faceti asta si sa lasati avocatul sa exploateze amanuntul de mai sus depunand intampinarea la termenul viitor.
cererile acestea de amanare au fost facute de mine, in calitate de aparator. novice, ce-i drept, si dupa ce in prealabil m-am sfatuit cu maestrul si alti colegi cu mai multa experienta.