avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probe propuse in lipsa uneia dintre parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probe propuse in lipsa uneia dintre parti

in cazul in care am depus o cerere de amanare pentru a mi se comunica inscrisurile de la dosar(la al doilea termen si a doua amanare, prima amanare fiind pentru motive de sanatate) , poate reclamantul sa propuna probe, iar instanta sa le admita, in conditiile in care eu nu sunt prezenta? nu ar trebui sa se puna in discutia partilor , conform principiului contradictorialitatii?
Cel mai recent răspuns: lolo0112 , utilizator 18:49, 19 Septembrie 2008
Acuma, poate ca am fost cam repezit, insa e iritant cand chiar si in sala, partea adversa depune un tom de inscrisuri si se scuza ca nu are un exemplar si pentru ceilalti, iar judele zambeste si da termen ca sa luam cunostinta de inscrisuri de la dosar, in loc sa-l trimita la copiator cu ele. E la fel de iritant cand iau dosarul si gasesc un numar de X copii care nu au fost comunicate partilor.
Celeritatea nu poate fi mai importanta decat respectarea dr. procesuale.
u.b.i.k. a scris:

Acuma, poate ca am fost cam repezit, insa e iritant cand chiar si in sala, partea adversa depune un tom de inscrisuri si se scuza ca nu are un exemplar si pentru ceilalti, iar judele zambeste si da termen ca sa luam cunostinta de inscrisuri de la dosar, in loc sa-l trimita la copiator cu ele.

Asta asa este! Nu vad de ce trebuie sa-mi fac timp sa stau la coada la arhiva, sa cer dosarul pentru xerox, ma duc stau la coada la xerox, dau bani ca sa vad ceva care trebuia sa-mi fie comunicat.
ok. pana la urma, faptul ca nu mi s-a admis cererea de amanare pt a mi se comunica inscrisurile de la dosar si s-a trecut la propunerea (si mai ales admiterea!!!!) de probe in lipsa mea, este sau nu procedural? mai pot sa depun intampinare sau n-am decat sa astept sa se termine acest proces pt a putea cere casarea sentintei ce se va da cu trimitere spre rejudecare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecare in lipsa - comunicare acte procedurale eugen82 eugen82 Deschid urmatorul subiect de discutie ca urmare a situatiei semnalate in topicul “ce cale extraordinara de atac se poate promova” deschis de diana ... (vezi toată discuția)
Depunere raspuns la intampinare dupa modificare cerere cf. art. 204 alin.(1) c.p.civ. Alin Ursu Alin Ursu Buna, Am o nelamurire cu privire la prevederile art. 204 alin. (1) C.proc.civ. Acesta spune: \\"[i]Art. 204: Modificarea cererii de chemare în ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)