avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata asigurarilor sociale si a fondurilor speciale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata asigurarilor sociale si a fondurilor speciale

Buna ziua! Am si eu o intrebare,pe ce site sau unde pot sa intreb si sa verific in acelasi timp daca firma la care lucrez a platit sumele aferente bugetelor asigurarilor sociale si fondul special.Sunt in prenatal si am fost la spital sa ma internez pentru niste investigatii cu actele cerute la policlinica spitalului (trimitre medic de familie si adeverinta salariat pe care sunt specificate nr .op cont si data platii catre asig sociale si anume 27.07.2011)si mi s-a spus ca acest op este vechi,iar de la firma mi se spune ca e valabil 3 luni si ca plata urmatoare se face in data de 25 octombrie 2011 ,cine minte si ce pot eu sa fac ca maine cand ma duc sa nu imi mai respinga actele,stiam ca gravidele au gratuitate

Cel mai recent răspuns: iulia.balan , utilizator 20:42, 20 Octombrie 2011
Fiind in prenetal sunteti asigurata prin efectul legii chiar daca angajatorul nu a platit la timp.
Bun si eu cum o fa pe acea asistenta care mi-a spus ca e vechi op-ul sa inteleaga lucrul acesta,tocmai citeam ca micro intreprinderile si persoanele juridice platesc trimestrial pe 25 a lunii aceste contributii ,ok e o luna intarziere dar ce treaba am eu ca nu eu sunt sanctionata daca nu isi face plata la timp,in fine cred ca trebuie sa listez ce am gasit si sa ma duc sa ii arunc hartiile in fata sau sa ma duc cu plasa la ea ,ceea ce nu as face mai bine ma duc si platesc 300 ron pe nenorocita de ecografie si nu ma mai umilesc in fata unei proaste care se crede importanta.
Multumesc pentru ajutor.ma simt mai informata.
O seara buna.
Scuze ca revin ,dar mai am o intrebare cam cat se plateste pentru un angajat cu contract de 2 ore ,la salariu minim pe economie,care ar fi suma care ar trebui sa o vireze lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul marianna1955 marianna1955 Problema mea este: de aproximativ 13 luni salariul de incadrare este de 916 ron, iar sporurile periclitate, vechime sint calculate dupa vechiul salar ... (vezi toată discuția)
Pensia privata pilonul 2 stelarman stelarman buna ziua! am si eu o problema cu contributia mea la fondul de pensii la care am aderat si ma intereseaza circuitul banilor de la mine catre acest fond de ... (vezi toată discuția)
Asigurări pentru persoane fara venit Eu2017 Eu2017 Buna ziua! Nu lucrez din mai 2014 și as dori sa îmi plătesc asigurarea de sănătate și de pensie. Cum procedez și care ar fi suma lunară ținând cont ... (vezi toată discuția)