avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie fiscala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie fiscala

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma informati ce declaratie fiscala trebuie sa depuna si pana la ce termen, o firma, neplatitoare de TVA, care a realizat o livrare intracomunitara de servicii in luna August in valoare de 20.000 euro, pentru care s-a si emis factura in luna August ( cifra de afacere ptr. anul acesta este cu putin mai mult de aceasta suma).

Ce se intampla, daca firma nu a incasat valoarea acestei servicii nici pana azi? Poate sa emita o factura storno pe septembrie, care poate fi inregistrat si de catre partenerul extern ( care nu a efectuat plata, dar este de acord sa cuprinda factura storno pe septembrie), si astfel macar nu plateste impozit pe profit pe un venit care nu s-a incasat???

Va multumesc anticipat pentru consultanta si sfat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters226659 , utilizator 17:44, 21 Octombrie 2011
1. ce fel de servicii a prestat firma din romania?
2. nu exista temei legal de stornare a facturii daca aceasta nu a fost incasata, serviciul fiind prestat a intervenit faptul generator si exigibilitatea tva.
1.servicii de intermediere pentru contractarea vanzarii de bunuri in Romania
2.intra-adevar nu exista, dar din greseala factura de comision de intermediere s-a emis prea curand (la semnarea contractului) si nu la vanzarea efectiva
serviciile descrise mai sus se incadreaza la regula generala B2B de la art. 133, alin 2 cod fiscal.
inainte de a presta astfel de servicii, firma era obliagata sa se inregistreze in scopuri tva intracomunitar (art. 153^1, alin 1, lit. b) cod fiscal) si sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari.
dupa emiterea facturii, aceasta se inscrie in decl. 390Vies.
Multumesc ptr.informatii!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva incasare factuta externa persoana juridica gaby1113 gaby1113 Buna ziua, anul acesta am prestat servicii pentru o firma din Polonia.As dori sa stiu cum se procedeaza cu plata TVA-ului(factura a fost emisa fara TVA ... (vezi toată discuția)
Tva si prestari de servicii intracomunitare antispam antispam Buna ziua tuturor. Am si eu o nelamurire. Sa zicem ca am un PFA platitor de TVA care presteaza servicii (cod CAEN 6201) pentru o firma din Spania. Nu ma ... (vezi toată discuția)
Plasare forta de munca in ue paris.blonda paris.blonda O firma inregistrata in scopuri de TVA in Romania presteaza servicii de plasare a fortei de munca catre o persoana impozabila din ue neinregistrata in scopuri ... (vezi toată discuția)