avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire?

Buna ziua! Am nelamuriri in privinta cu mostenirea , si cum nu sunt in Romania sunt plecata de 5 ani in Spania nu cunosc nimic despre aceasta. Bunicul meu are cancer in ultima faza si medicii nu ne-au dat nici o speranta ,iar bunica este decedata de 21 de ani.Mama este cu mine aici de 2 luni ,iar sora mai mica nu vrea sa-si asume responsabilitatea fata de bunicul meu ,iar sora mai mare la chemat la ea l-a dus la medici ,ia cumparat tratament ,l-a internat la spital si i-a facut citostatice dar toate acestea pe banii bunicului meu care i-a avut pusi la C.E.C.Acum ele vor sa aiba parte de toate bunurile bunicului meu stiind ca mama nu are posibilitati de a reveni urgent in tara. Intrebarea mea este : daca bunicul meu decedeaza au dreptul toate trei la mostenire in parti egale sau nu ? daca nu are facut legal testament?
Matusa mea vrea sa-i scoata toti banii de la C.E.C.ca sa il poata "ingriji" ,iar daca decedeaza a spus ca trebuie sa puna bani mana de la mana pentru al inmormanta. Are dreptul de a solicita ajutorul de deces?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 03:45, 19 Septembrie 2008
Fiind descendenti gr. I au dreptul la mostenire in parti egale si tot in parti egale suporta si sarcinile succesiunii cum ar fi cheltuielile de inmormintare. Daca exista un testament facut in favorea unuia sau unor dintre mostenitorii legali, acesta se va reduce la limita cotitatii disponibile.S-ar putea ca tatal sa fi facut contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere sorei care il ingrijeste, caz in care lucrurile se complica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)