LIVE, ACUM (128 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct Accesează live evenimentul
buna ziua,fac parte dintr-o asociatie de locatari care de-a lungul anilor a fost condusa de diversi administratori,ultimul dintre ei se pre ca doar s-a facut ca isi da interesul,acoperind multe nereguli.
In urma cu exact un an (in toamna anului 2007) este ales actualul administrator care preia pe semnatura asociatia fara ”nici o datorie” catre vreun furnizor....Stupoare,cu cateva saptamani in urma, C.E.T Energoterm emite o factura pe numele asociatiei care figureaza datornica inca din 2002 si acumuleaza o restanta de 35.000 RON,somand-o in acelasi timp sa achite datoria in termen de ”N” zile altfel intrerupe alimentarea cu energie termica...se achita numai de catre o familie 14.500 RON si cu cateva zile in urma C.E.T sisteaza alimentarea cu energie termica catre asociatia de proprietari in cauza care figureaza in continuare cu suma de 19.000 RON
Problema este ca au ramas vreo 4 familii care desi sunt cu facturile la zi au de suferit din cauza altora care din comoditate,ca sa nu spun nesimtire,acoperiti fiind si de administrator, nu au platit fiind astfel partasi la acumularea acestei datorii
Intrebarile mele sunt..: 1..Aceste familii,putand face dovada cu acte ca nu figureaza datornice,pot incheia un contract individual cu C.E.T pentru a avea apa calda si caldura la iarna,sau macar sa depuna o cerere de debransare si sa isi instaleze centrale proprii de apartament ???...C.E.T-ul va aproba acest lucru sau este imposibil pana ce asociatia de proprietari va achita datoriile catre ei...asta nu se stie in cati ani ??!
2..Fostul administrator care a ajutat la acumularea datoriilor poate fi actionat in judecata de catre actualul administrator...se pare ca nu a predat nici chitantierele din anii trecuti decat o parte din ele,spunand ca unele ”nu le mai gaseste”,evident incercand sa acopere neregulile facute..???
ASTEPT RASPUNSURI SI SFATURI DIN PARTEA DUMNEAVOSTRA...VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!!
Sfatul meu este radical deoarece la Dv pe scara e haos. Convingeti vecinii sa convocati o adunare generala, alegeti-va un comitet executiv, luati sefia comitetului ca presedinta, cititi si rascititi Lega 230, schimbati administratorul si eventual numiti un om de pe scara care vrea sa faca lucrul acesta, alegeti-va un cenzor care sa-l controleze luna de luna.....si nu mai faceti lucrari "la negru", ci lucrari cu firme sau persoane autorizate care va pot taia facturi si chitante. Fidelizati-va asemenea firme si lucratori particulari autorizati si gospodariti-va singuri. Dupa ce veti pune lucrurile in fagasul lor normal si locatarii, in timp, vor intelege si nu veti mai avea probleme prea mari.
Multumesc elga50 dar eu sunt acel adm. si nu reusesc sub nici o forma sa lucrez cu ei legal, tocmai pentru faptul ca in ad. gen.( dupa cum am explicat mai sus) se iau decizii contrar legii si nici hot. ad.gen. asa defectuoase cum sunt ele nu se respecta. Ce poate face un adm.daca are un presed. la o as. care face scandal dupa cum bate vantul in favoarea d-lui.
Va multumesc inca o data pentru ajutor si totusi asi mai dorii cateva comentarii si sfaturi.
Cu placere. Va inteleg perfect. Ca administrator puteti sa fiti corect in cel mai bun caz. Sigur ca Dv nu puteti sa luati hotarari, dar atunci cand se iau asemenea hotarari contrare legii aratati-le Legea 230. Presedintele Dv se crede pe tarlaua lu\' ta-su, asta e! Imi pare rau sa va spun ca in foarte multe asociatii presedintele, alteori administratorii taie si spanzura, am mai explicat de ce cred eu ca se intampla asa. Nu puteti scapa de asemenea specimene decat inlocuindu-le. Stiu ca este extrem de dificil pentru ca paradoxul este ca: desi aceasta functie, sa o numim, de presedinte de asociatie isi gaseste cu greu candidat, oamenii nu vor sa aiba bataie de cap, exista anumiti oameni care din prea-plinul dorintei lor de a-si exercita autoritatea isi doresc foarte mult sa fie in aceasta postura de presedinte sau administrator (aici nu ma refer la Dv). Acesti oameni lipsiti total de simtul responsabilitatii si pusi pe ciupeala sau uneori chiar pe capatuiala ii considera pe locatari iobagii de pe tarlaua lor.
Am citit mesaje, aici pe forum, care ilustrau mai mult sau mai putin clar, cate o situatie din locul respectiv. E greu sa dai sfaturi personalizate, poti doar sa intuiesti, daca ai o oarecare experienta de traitor la bloc, ce se intampla acolo. In aceste situatii nu poti decat sa aplici propria experienta ca raspuns. In ce va priveste un asemenea presedinte care tipa pentru ca a fost trecut sa plateasca mai mult decat se astepta el denota atitudine de satrap si probabil in dorinta de a-si crea un mediu de influenta personala, ii indeamna si pe altii sa hotarasca anapoda si impotriva legii. Scapati de el, ca presedinte, si cu legea in mana urmariti-l si in gaura de sarpe. Aratati legea la toata lumea, oamenii nu prea stiu de existenta ei, fiti consecventa si rabdatoare daca vreti sa traiti intr-un mediu cat de cat civilizat. Va doresc succes.
PS. Am inteles bine, Dv. nu locuiti acolo? Daca nu, plecati doamna si lasati-i sa faca ce vor. Painea pe care o mancati acolo e amara!
bun gasit din nou..referitor la subiectul meu postat in acest topic,vreau sa va mai redau cateva amanunte...
...in primul rand asociatia este de locatari,nu de proprietari (m-am exprimat eu gresit,scuze)...problemele prezentate de mine sunt in mare parte pe cale de a fi rezolvate.De 2 zile suntem in tratative cu cei de la CET pentru incheierea de contracte individuale cu familiile doritoare,pentru furnizarea de agent termic prin noua instalatie pe orizontala,(fac precizare ca din 20 de apartamente,doar 10 au mai ramas cu incalzirea la CET,datoare fiind in momentul de fata doar 2-3 familii);CET-ul ne aproba aceste contracte,ba mai mult mai da o sansa si celorlalte familii care au restante fata de ei,ca in perioada care va urma sa isi faca angajamentul ca le vor achita si constata ca este inutila ”pedeapsa aplicata” (ma refer la faptul ca au sistat furnizarea cu apa calda) de a suferi si ceilalti pentru unii restantieri, tot instanta de judecata fiind singura solutie de a-si recupera banii de la asociatie...TOATE BUNE SI FRUMOASE,PANA AICI...
acum mai vreau sa va intreb ceva... este adevarat ca datoriile acumulate intr-o perioada mai mare de 5 ani se prescriu??..daca DA,atunci este o problema si va spun de ce....Dupa cum mentionam anterior asociatia a reusit sa acumuleze o datorie incepand din 2002 si pana in prezent,suma ajungand la 28.000 RON cu tot cu penalitati (dupa inscrisurile din acea ”somatie” pe care asociatia o primise de la CET)...acum cateva luni s-a achitat numai de catre o familie aprox.9.000 RON,ramanand 19.000 RON de achitat...zilele acestea dupa ce am cerut desfasuratorul de la arhiva CET constatam ca asociatia intr-adevar mai figureaza restanta cu aceasta suma de 19.000 dar din anul 2006.
..in concluzie,prin achitarea celor 9000 RON s-au acoperit datoriile asociatiei acumulate in anii 2002,2003 (perioada in care va spun sigur ca s-au acumulat datorii,reiesind din evidenta administartorului),respectiv anii 2004,2005,ori daca intr-adevar datoriile acumulate intr-o perioada mai mare de 5 anii se prescriu este normal cum a procedat CET-ul sa acopere prin suma achitata datorii din 2002-2003 ci nu de cand figureaza actualmente asociatia perioada 2006-2008 !?...daca gresesc,imi cer scuze,ca nu imi place sa acuz pe cineva ”anapoda” de aceea va rog sa ma lamuriti !!!
VA MULTUMESC!!!