avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legalitatea unui aparat radar intr-o anumita zona
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legalitatea unui aparat radar intr-o anumita zona

Buna seara,

Ma confrunt si eu cu o problema:
Acum cateva luni ma indreptam cu sotia mea spre Pascani/Iasi. In Comuna(cred) Motca(noi fiind din Brasov), la 200 de metri de la intrare, aveam in fata un autoturism cu insemne de incepator care nu se deplasa cu mai mult de 25km/h. Fiind drum drept, nemarcat si neaflandu-ma sub incidenta niciunui semn de circulatie, m-am hotarat sa il depasesc(in depasire nu aveam mai mult de 60km/h). Dupa depasire la vreo alti 200 metri ma opreste un politist, se prezinta si imi spune sa ii arat documentele ca am depasit limita legala de viteza(nu mi-a mai adus altceva nimic la cunostiinta). Fiind de buna credinta ii prezint documentele(mare greseala). Se intoarce "domnul" politist dupa 10 minute si imi spune ca am permisul suspendat 1 luna ca am depasit neregulamentar. In momentul ala am crezut ca o iau razna. 1. In acel loc nu exista marcaj stradal. 2. In acel loc nu exista vreun semn care sa imi interzica depasirea. 3. NU am depasit limita legala de viteza. 4. "domnii" politisti stateau cu masina pe acelasi sens de mers ca al meu dar cu fata spre mine, ascunsi si langa o trecere de pietoni(adica au trecut peste linia continua ca sa ajunga acolo-detin planse fotografice in acest sens, care, ulterior dupa depunerea unei contestatii, la primul termen de judecata mi-au disparut in mod miraculos de la dosar).
In data de 28.10.2011 am din nou proces cu "dumnealor" si v-as ruga daca ma puteti ajuta cu raspunsul la cateva intrebari:
1. Cu privire la amplasarea aparatului radar-dansii au voie sa stea cu aparatul unde vor sau trebuie sa detina o hartie(autorizatie) prealabila pentru o anumita zona? Exista vreo lege in acest sens?
2. Cu privire la viteza-mi s-a spus ca am avut la un moment dat viteza de 83 km/h DAR nu sunt idiot pentru ca eu nu am avut aceasta viteza. Intrebarea mea este:
Se pot cumula vitezele celor 2 masini in momentul depasirii? Eu fiind cu numere de BV, automat, trebuia sa ma opreasca pe mine.
Va sunt recunoscator pentru orice ajutor. Acesti domni au incercat sa ma "arda" in cel mai josnic mod posibil. Doresc sa mentionez ca detin permisul de conducere de 8 ani de zile(nu sunt sofer de Duminica!) in care am un singur radar pe care mi l-am asumat fiind constient ca am incalcat legea si in plus NICIODATA nu depasesc in locuri nepermise, cu vizibilitate scazuta, etc..
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
wxa, utilizator
Cel mai recent răspuns: wxa , utilizator 23:42, 22 Octombrie 2011
1. Amplasarea radarului se face pe baza unui ordin de zi al politiei rutiere in care se trece locul amplasarii, perioada misiunii .
2. Pt viteza trebuie sa prezinte in instanta planse foto si date cu caracteristicile aparatului si omologarea sa.
Va recomand sa va angajati un avocat care sa va apere interesele in instanta.
Inca o intrebare va rog:

Litera "T" ce apare pe aparatul radar ce semnifica mai exact?
Va multumesc!
T vine de la target adică ţintă. Ei ar trebui să prezinte planşe foto şi din aceste planşe s-ar putea vede dacă drumul este marcat sau nu.
Cu privire la locul unde era staţionată maşina poliţiei acesta nu are absolut nicio relevanţă în cauză (că era pe trecere sau în alt loc, întorsese pe linie continuă etc. deoarece nu miliţistul este cel judecat aici) Despre locaţie, se poate imputa ceva,(acel ordin de misiune unde este specificat locul unde trebuie să stea la vânătoare) însă iarăşi nu este relevant deoarece el se poate întoarce la bază şi în drum să constate o contravenţie şi atunci este obligat să aplice sancţiuni. Axaţi-vă pe viteză, care trebuie să reiese din planşe sau înregistrări şi asupra marcajelor şi indicatoarelor din zonă, care dacă lipsesc, este în avantajul dumneavoastră. Vedeţi de posibilii martori care să susţină lipsa acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
eugen68octavian, utilizator
Va multumesc mult pentru ajutor. Perfect de acord dar daca pozitia masinii de politie nu are relevanta din ce motiv mi-au disparut 4 planse fotografice A4 de la dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)
Radar in mers Spin265 Spin265 Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)
Sanctiune radar BetterCallSaul BetterCallSaul Buna seara, Am fost surprins in localitate cu un aparat radar mobil, cu 104 km/ora. Am cotestat si am solicitat sa mi se prezinte caseta video. Analizand ... (vezi toată discuția)