avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli bloc

Bunaseara, imi poate spune cineva in ce conditii raspund in fata administratorului sau asociatia de locatari in cazul in care nu mai platesc cheltuielile de la bloc in urma caruia am o sentinta definitiva de cota1/2 din apartament dar eu nu am acces la acesta ci doar fostul concubin care urmareste sa-mi faca tot felu de reclamatii ca eu nu platesc cota de 1/2.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Aicilef, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:38, 24 Octombrie 2011
Nu intereseaza pe administrator sau Asociatia ce cota detineti dvs. Sunteti proprietar si sunteti obligat la plata intretinerii chiar daca nu locuiti. Factei un partaj si solutionati-va problema proprietatii.
Am dat o declaratie la administratora ca eu nu mai locuiesc acolo si nici nu mai am acces la acest apartament, as putea fi scoasa din cheltuielile pe care eu de fapt nu le fac?
Precizez ca in acest apartament sta doar fostul concubin.
In calitate de proprietar,chiar daca nu locuiti efectiv in apartament va revine obligatia lunara de achitare cheltuieli aferente parti comune imobil
In situatia in care acumulati restante la plata cotelor lunare de intretinere,asociatia de proprietari ,in temeiul art 50 din L nr 230/2007
are dreptul de a actiona in instanta pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zoile de la termenul stabilit
In afara de cele mentionate mai sus mai exista un aspect: chiar daca sunteti propietara daca nu locuiti acolo e normal sa platiti doar jumatate din cheltuielilre pe apartament, cele pe persoana, nelocuind acolo nu va pot fi cerute ele revenind persoanei care locuieste efectiv in apartament.
Pentru solutionarea problemei trebuie sa va adresati justitiei pentru lipsire de folosinta si sa il obligati pe fostul concubin sa va plateasca o chirie pentru jumatatea de apartament care va apartie sau sa cumpere partea dumneavoastra, dupa cum va convine si va intelegeiti cu el.
Doamna daca nu locuiti acolo nu trebuie sa platiti nimic altceva decat 1/2 din fondurile care se strang de la toti proprietarii pentru reparatia sau intretinerea imobilului. Deaceea din cand in cand mai intrebati administratora daca la condominiul in care aveti si dvs. 1/2 dintr-un apartament s-a facut vreo reparatie in ultimul timp ca sa contribuiti si dvs. conform legii 230/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiele de bloc in proprietate in comune Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Buna ziua, sunt proprietar in cota parte 1/2 de un apartament. In apartament respectiv, momentan, nu lociueste niman, dar ceva cheltuiele sunt la fel. Ca ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la apartament nelocuit victorya_21 victorya_21 Buna seara, In urma cu cativa ani,am primit mostenire un apartament care pana in prezent a ramas liber .In tabelul cu plata administratiei desi nu este ... (vezi toată discuția)
Unii administratori fac legea cum vor. Ale97 Ale97 Avem un apartament intrun bloc cu 4 etaje.Urmeaza ca apartamentul sa nu mai fie locut pentru o perioada mai lunga de timp .La intretinere ni sa spus ca va fi ... (vezi toată discuția)